Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Attila Özdemiroğlu Son Yolculuğuna Uğurlandı

İki yıldır akciğer kanseriyle verdiği savaşı dün sabah kaybederek 73 yaşında hayata veda eden ünlü müzik adamı Attila Özdemiroğlu, bugün sevenlerinin gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.Ölümü ile sanat dünyasını yasa...

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2016 17:43
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2016 17:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İki yıldır akciğer kanseriyle verdiği savaşı dün sabah kaybederek 73 yaşında hayata veda eden ünlü müzik adamı Attila Özdemiroğlu, bugün sevenlerinin gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.
Ölümü ile sanat dünyasını yasa boğan usta müzisyen, yakalandığı akciğer kanseri nedeniyle 2014 yılından bu yana çoklu organ yetmezliği tanısıyla tedavi görüyordu. Dün sabah saatlerinde 73 yaşında hayata veda eden Attila Özdemiroğlu, bugün sevenlerinin gözyaşları ve alkışlar arasında toprağa verildi.
Şarkılarıyla 1970’li yıllara damgasını vuran ünlü müzisyen için ilk olarak Levent’teki Afet Yolal Camisi’nde cenaze namazı kılındı. İkindi vakti kılınan cenaze namazında, ünlü müzik adamının eşi Hepgül Hepbir, kızı Yaprak Özdemiroğlu, yakınları, Zülfi Livaneli, Müjdat Gezen, yönetmen Safa Önal, Sezen Aksu, Selami Şahin, Cem Yılmaz gibi çok sayıda sanatçı dostları ile CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, eski CHP’li Aylin Nazlıaka ve gazeteci Ertuğrul Özkök gibi sanat, siyaset ve basın camiasından çok sayıda sima yer aldı. Attila Özdemiroğlu’nun Türk bayrağına sarılı tabutu, alkışlar eşliğinde karanfiller atılarak cenaze aracına konuldu. Ünlü müzisyenin naaşı, Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki aile kabristanında toprağa verildi.
ATTİLA ÖZDEMİROĞLU KİMDİR?
Attila Özdemiroğlu, 5 Ocak 1943’te Ankara’da doğdu. 1.5 yaşındayken anne ve babası ayrıldı. Öz annesini 13 yaşındayken tanıdı. Öğretmen olan babası ve üvey annesi müziğe meraklıydı. O nedenle genç yaşta müziğe ilgi duymaya başladı. Çeşitli müzik aletlerini çocuk yaştayken çalmayı öğrendi ve okulda (Ankara Atatürk Lisesi’nde öğrenciyken) müzik etkinliklerine katıldı. Mükemmel şekilde keman, flüt, trombon, çello, viola ve piyano çalmaya başlayacak olan Özdemiroğlu; 6 yaşında mandolinle müzik serüvenini başlattı. 12 yaşında profesyonel olarak keman çalmaya başlayıp ilk parasını kazandı. 1966 yılında Durul Gence 5 orkestrasına girdi ve bundan sonra çeşitli orkestralarda görev aldı. Besteci ve aranjör olarak çeşitli eserlere imza attı. Ajda Pekkan,Nilüfer, Kayahan, Sezen Aksu, Onno Tunç, Uzay Heparı gibi isimlerle çalıştı. Sekiz yıl boyunca MESAM’ın başkanlığını da yapan Özdemiroğlu, 200’den fazla şarkı, 60 film müziği, 14 müzikal ve yaklaşık 3 bin reklam müziğine imza atmıştı.Yedi kez “Altın Portakal Ödülü”nün sahibi olan Özdemiroğlu, evli ve dört çocuk babasıydı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.