Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Atölyesinde çizdiği resimlerle geçimini sağlıyor

Kare kalem portre çalışmalarıyla insanların dikkati çekmeyi başaran 47 yaşındaki sanatçı Osman Akmeşe, atölyesinde çizdiği resimlerle geçimini sağlıyor.Kocaeli’nin İzmit ilçesinde yaşayan ve resim eğitimi almayan Osman Akmeşe, İzmit...

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2016 14:51
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2016 14:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kare kalem portre çalışmalarıyla insanların dikkati çekmeyi başaran 47 yaşındaki sanatçı Osman Akmeşe, atölyesinde çizdiği resimlerle geçimini sağlıyor.
Kocaeli’nin İzmit ilçesinde yaşayan ve resim eğitimi almayan Osman Akmeşe, İzmit Belediyesi tarafından oluşturulan Sanat Sokağında resim çiziyor. Ailevi durumlardan dolayı okul hayatını devam ettiremeyen Akmeşe, lise diplomasını aldıktan sonra okulu bırakmak zorunda kaldı. Küçük yaşlardan beri resim çizen Akmeşe, lise çağında alışkanlık haline getirdiği kara kalem portre çalışmalarını geçimini sağlamak için kullanmaya başladı. Kısa süre içerisinde insanların dikkatini çeken Akmeşe, yaptığı çalışmalarla büyük beğeni topladı.
Kare kalem çalışmalarıyla geçimini sağlayan Kare kalem sanatçısı Osman Akmeşe, "Sanat Sokağında çok sayıda iş yeri bölmeleri var. İnsanlar kendi yaptıkları sanatsal çalışmaları el işçiliklerini halka sergileyip satışını yaparak, ürünlerini sergilettirerek, mücadele veriyor. Kare kalem çalışmalarımı burada tamamen kişiye özel, insanlar değer verdikleri, sevdikleri ya da yıpranmasını istemedikleri resimleri buraya getirerek, bize sunuyorlar. Bizde resmin yapılabilecek durumda olup olmadığına bakıyoruz ve ona göre bir çalışma çıkartıyoruz. Onlarla da kalıcı bir hediye olarak kalıyor. Sanat sokağında bu çalışmaları yapıyoruz" dedi.
"Kömür ile yaptığımız için, işi bilmeyen birisi için zor bir çalışma oluyor"
Kare kalem çalışmaları hakkında bilgiler veren Akmeşe, "Bir çalışmanın ortalama süresi 2.5 saat sürüyor. Ama biz elimizde yoğunluk olsa dahi insanlara, ’Sizin istediğiniz bir günü söyleyin ona göre hazırlayalım’ diyoruz. Bu işi kömür ile yaptığımız için işi bilmeyen birisi için zor bir çalışma oluyor. İşi öğrendikten sonra kömürle çalışmak daha kolay oluyor. Çünkü, kömür tozunu dağıtarak, toplayarak ortaya güzel bir çalışma çıkıyor" ifadelerini kullandı.
Vefat eden babasıyla birlikte çekildiği fotoğrafı resmettiren müşteri Umut Elmas, "Çok memnun kaldım. Resim çalışmasını buraya getirmenin iyi bir karar olduğunu düşünüyorum. Ustama teşekkür ediyorum. Eski bir resmi, kalıcı güzel bir şekilde sundu. Çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.