Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Atık şişeleri sanata dönüştürüyor

Samsun’da 37 yıldır atık eşya toplayarak rölyef çalışması yapan 53 yaşındaki Temel Samangül, içki şişelerini sanat eserine dönüştürüyor.Evli ve 2 çocuk babası olan heykel ve seramik sanatçısı Temel Samangül, atık eşyaları süs...

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2017 10:17
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2017 10:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Atık şişeleri sanata dönüştürüyor

Samsun’da 37 yıldır atık eşya toplayarak rölyef çalışması yapan 53 yaşındaki Temel Samangül, içki şişelerini sanat eserine dönüştürüyor.

Evli ve 2 çocuk babası olan heykel ve seramik sanatçısı Temel Samangül, atık eşyaları süs eşyasına çevirerek, geri dönüşüm vazifesi yaptığını söyledi.

25 yıldır sanatını Samsun’da sürdürdüğüne dikkat çeken Samangül, “Hemen hemen her boydan şişelerin üzerinde işlem yapıyorum. Onların üzerilerine çeşit çeşit motifler işliyorum. Yeri geliyor çöpten şişe topluyorum. Bazı zamanlarda büfelerden ve meyhanelerden içki şişeleri geliyor. Bunların temizliğini yaparak bir sanat eserine dönüşmelerini sağlıyorum. Türkiye’nin tarihini şişeler, tabaklar ve kadehler üzerine işleyerek, bunları turizme ve ekonomiye sunuyorum. Bu şişeleri genelde temizlik işçileri toplayıp bana getirirler. Bende onlara her şişe başına 1 TL veririm. Bana göre atılan her bir şişenin sanatsal değeri vardır. Bir zamanlar çöplere atılan bu şişeler, yaptığım sanatsal çalışmalardan sonra evlerin en güzel yerlerine süs eşyası olarak konuluyor. Tabii bu şişelerin birer sanat eserine dönüşmesi hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Bundan daha güzel ne olabilir. Ben işimi severek yapıyorum. Bu sanatla uğraşmak beni mutlu ediyor” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.