Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aşıklar ve şairler Osmangazi’de buluştu

Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Aşıklar ve Şairler Buluşması’ etkinliği, Türkiye’nin dört bir yanından şair ve aşıkları bir araya getirdi.Ördekli Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğin sunumunu İlhan Yardımcı...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2017 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2017 14:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Aşıklar ve şairler Osmangazi’de buluştu

Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Aşıklar ve Şairler Buluşması’ etkinliği, Türkiye’nin dört bir yanından şair ve aşıkları bir araya getirdi.

Ördekli Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğin sunumunu İlhan Yardımcı yaptı. Tüm şehitlerimiz anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programa katılan şairler okuduğu şiirler ile geceye katılanlara duygu dolu anlar yaşattı. Şairlerin ardından sahneye çıkan aşıklar, ise büyük beğeni topladı. Aşıklar, güzellemeleri ve türküleri geceye renk kattı.

Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Albayrak, gecede yaptığı konuşmada, “Osmangazi Belediyesi olarak kültür ve sanat alanındaki etkinliklere önem veriyoruz. Sahip olduğumuz kültür merkezleri haftanın her günü farklı bir kültür sanat etkinliğine ev sahipliği yapıyor. Bu akşam da ‘Aşıklar ve Şairler Buluşması’ etkinliğimiz ile bir araya geldik. Bir milletin tarihi, geçmişte yaşayışını, örf ve adetleri, dini, dili ve buna benzer yönleri şiirleri, masalları, romanları ve destanlarıyla öğrenilebilir. Bu nedenle bu ögeler kültürümüz için içerdiği anlam itibariyle tarihini yansıtmasıyla önemlidir. Anadolu’nun kültürel belleği olan aşıklık geleneği, kültürel çeşitliliğimizin ve zenginliğimizin önemli bir ifadesidir. Şairlerimiz şiirleri, aşıklarımız ise sazları ve türküleri ile bizlere güzel bir gece yaşattılar. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.