Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aşık Veysel Vezirköprü’de Anıldı

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde Köprülüler Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından “Dünden Bugüne 100 Büyük Türk Projesi” kapsamında Aşık Veysel’i anlatan bir program düzenlendi.Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen...

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2016 16:42
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2016 16:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Aşık Veysel Vezirköprü’de Anıldı
Samsun’un Vezirköprü ilçesinde Köprülüler Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından “Dünden Bugüne 100 Büyük Türk Projesi” kapsamında Aşık Veysel’i anlatan bir program düzenlendi.
Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Kaymakam Mahmut Kaşıkçı, Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aslan, kurum ve kuruluşların temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Köprülüler Anadolu Lisesi Müdürü Resul Özata "Programımızı Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge biriminin başlattığı 100 Büyük Türk Projesi kapsamında hazırlandık. Projeye göre Türk büyüklerinin öğrencilere, velilere ve halka tanıtılması hedefleniyor. Biz de okul olarak bu yıl Aşık Veysel’i sizlere tanıtmak istedik. Sanat dünyasının önemli yıldızlarından olan Aşık Veysel ‘in özellikle mücadele azmi ile gençlerimize örnek olması gerektiğini düşünüyorum. Bu projenin hazırlanmasında görev alan tüm öğretmen ve öğrencilerime teşekkür ediyorum. Yaptığımız tüm projelerde bizlere destek olan ve katılan Kaymakamımız Mahmut Kaşıkçı’ya, Belediye Başkanımız İbrahim Sadık Edis’e ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın İbrahim Arslan’a şükranlarımı arz ediyorum. Ayrıca programımıza yoğun ilgi göstererek katılan siz değerli izleyicilerimize de teşekkür ediyor saygılar sunuyorum” dedi.
GİDİYORUM GÜNDÜZ GECE
Edebiyat öğretmeni Levent Gül tarafından yazılan ve 8 öğrenci ile 3 öğretmenin görev aldığı program izleyicilere duygusal anlar yaşatırken seyircilerden de tam not aldı. 1894 yılında Sivas’ın Şarkışla ilçesinde doğan Aşık Veysel Şatıroğlu’nun 7 yaşında çiçek hastalığı sebebiyle gözlerini kaybettiği hayat hikayesini canlandıran oyuncular, bir baba ve kızının aşık Veysel’in bu hikayesini slaytla canlandırmasıyla sürdü. Programda herkes tarafından bilinen “Gidiyorum Gündüz Gece” adlı eser öğrenciler tarafından başarılı bir şekilde sunuldu. Program sonrasında Kaymakam Mahmut Kaşıkçı, Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, İlçe Milli Eğitim Müdürü öğrenci ve öğretmenlere hazırlanan etkinlik için teşekkür ettiler. Vezirköprülü izleyicilere bu tür Türk büyüklerini tanıtan programların yapılmasını isteyerek memnuniyetlerini dile getirdiler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.