Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Antik Çağ Kıyafetleri Görücüye Çıktı

Pamukkale Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğrencilerinin hazırladığı etkinlikte, antik dönemde giyilen kıyafetler öğrenciler tarafından özel olarak tasarlandı. Tasarlanan birbirinden ilginç kıyafetleri giyen öğrenciler kendilerini izlemeye...

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2016 14:30
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2016 14:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Pamukkale Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğrencilerinin hazırladığı etkinlikte, antik dönemde giyilen kıyafetler öğrenciler tarafından özel olarak tasarlandı. Tasarlanan birbirinden ilginç kıyafetleri giyen öğrenciler kendilerini izlemeye gelenlerden büyük alkış aldı.
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Arkeoloji Bölümü öğrencileri, kampüs içinde Antik Çağ Dönemi Defilesi düzenledi. PAÜ Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Elif Özer’in başkanlığında haftalar boyu defile için hazırlanan öğrenciler, Antik Çağ dönemi kıyafetlerini hazırladı. Kimi öğrenciler Buldan ilçesinden hazır kıyafetler alırken, kimileri de çarşaftan yaptıkları kıyafetlerle antik dönem kıyafetlerini tasarladı. Yaklaşık bin öğrencinin izlediği defilede, öğrenciler dönem kıyafetleriyle sahneye çıktı. Sahneye çıktıktan sonra kıyafetini ve döneminde kimin giydiğini anlatan öğrencilere, arkadaşları da alkışlarıyla destek verdi. Antik dönem kıyafetleriyle sahnede dans eden öğrencilere Arkeoloji Bölümü öğretmenleri de puan verdi.
Pamukkale Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Elif Özer, "PAÜ’de antik çağ dönemi sergisi yapmak istedik. Aslında 2007 yılından itibaren kendi içimizde yaparken bu yıl tüm okula yaymak istedik. Laodikya, Hierapolis gibi antik kentlerin olduğu bir şehirde insanlarda biraz daha farkındalık yaratmak istedik. Bu organizasyonda antik çağ dokusunu işledik"dedi.
"PAÜ’DE ANTİK BİR RÜZGAR ESTİRDİK"
Öğrencilerin kendi kıyafetlerini tasarladıklarını kaydeden Özer, şunları söyledi:
"Öğrencilerimizi gruplara ayırdık. Her birisi mitolojiden tarihi isimleri aldılar. Hades gibi, Afrodit gibi isimleri aldılar. Burada kendilerini ve kıyafetlerini tanıtacaklar. Bölümden hocalarımız bu öğrencilerime puan vererek ilk 3’ü seçecek. Ödülleri not olarak kendilerine geri dönecek. Öğrencilerimiz antik Yunan dönemindeki kıyafetlere büyük ilgi gösterdi. Bu dönemden kıyafetleri tanıtacaklar. Zaten tüm kıyafetler öğrencilerimizin kendi tasarımlarıdır. Bazıları çarşaftan bir şeyler yaptı. Önemli olanın grup çalışması olduğunu gösterdiler. PAÜ’de antik bir rüzgar estirmek için buradayız."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.