Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ANTDOB "Afife" Balesinin prömiyerini gerçekleştirdi

Antalya Devlet Opera ve Balesi’nce (ANTDOB), "Afife" balesinin prömiyeri yapıldı.ANTDOB “Afife” balesinin prömiyerini gerçekleştirdi. Afife Jale’nin hayatı üzerine kurulu bir modern bale prodüksiyonu olan eserin libretto ve koreografisi...

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2017 11:39
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2017 11:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ANTDOB "Afife" Balesinin prömiyerini gerçekleştirdi

Antalya Devlet Opera ve Balesi’nce (ANTDOB), "Afife" balesinin prömiyeri yapıldı.

ANTDOB “Afife” balesinin prömiyerini gerçekleştirdi. Afife Jale’nin hayatı üzerine kurulu bir modern bale prodüksiyonu olan eserin libretto ve koreografisi Beyhan Murphy’nin, müzikleri ise Turgay Erdener’in. ANTDOB orkestrasını Naci Özgüç’ün yönettiği gecede balenin; dekor Adnan Öngün, kostüm Bahar Korçan, ışık Beyhan Murphy ve Taner Aydın tarafından hazırlandı. Afife Jale’nin kendi gözünden hayatının dört dönemini içeren ve bu dönemlerin dört ayrı dansçı tarafından canlandırıldığı eserde Afife, heyecan, zorluk ve aşk dolu bir "geçmişe dönüş" yolculuğuna çıkıyor.

Sanatseverlerin ilgi gösterdiği gösteride, "Afife" rolünü Selin Berkmen, "Altın Afife" rolünü Müge Ünal, "Kırmızı Afife" rolünü Esra Taner, "Mor Afife" rolünü Öykü Ertürk, "Gümüş Afife" rolünü Laroslava Volkova, "Ziya" rolünü Yağızhan Danış, "Nazır" rolünü Burak Özbek, "Dr. Suat" rolünü Umut Çaltekin ve "Selahattin Pınar" rolünü Tolga Burçak canlandırdı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.