Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Antalya’nın En Güzel Bahçe Ve Balkonları Seçildi

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ’En Güzel Bahçe ve Balkon Yarışması’nın sonuçları Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından açıklandı. Toplam 35 bin lira ödüllü yarışmada, En Güzel Balkon, Apartman...

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2016 13:53
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2016 13:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ’En Güzel Bahçe ve Balkon Yarışması’nın sonuçları Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından açıklandı. Toplam 35 bin lira ödüllü yarışmada, En Güzel Balkon, Apartman Bahçesi, İşyeri Bahçesi, Konut Bahçesi ve Site Bahçesi kategorilerinde değerlendirme yapıldı.
Antalya’nın en güzel balkon ve bahçeleri belli oldu. Büyükşehir Belediyesi’nin Antalya’da yeşil dokuyu çoğaltmak, çevre bilincini ve sevgisini arttırmak, görsel kalitesi yüksek kentsel mekanlar oluşturmak, çevreyi güzelleştirmek, halkın çevre düzenlemesi ve kent peyzajına ilgisini teşvik ekmek amacıyla Muratpaşa, Kepez, Konyaaltı, Döşemealtı ve Aksu ilçelerini kapsayan ’En Güzel Bahçe ve Balkon’ yarışmasının kazananlarını Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, basın toplantısı ile açıkladı. Başkan Türel, En Güzel Apartman Bahçesi’nde Ayla Öner, İş Yeri Bahçesi’nde Birol Rüstem, Konut Bahçesi’nde Leman Yasemin Konuralp, Site Bahçesi’nde Erkan Eren ve Balkon’da kategorisinde ise Dilek Sönmez’in birinciliği kazandığını söyledi.
"DÜNYA ÇALIŞMALARIMIZI TAKDİR EDİYOR"
Büyükşehir Belediyesi olarak doğa ve çevreye büyük önem verdiklerini ifade eden Türel, "Amacımız Antalya’nın çiçek açan bir şehir olması. Bu gayretlerimiz bazen Antalya’da fark edilmese de biliyorsunuz dünyada fark ediliyor, dünya birincilikleriyle taçlandırılıyoruz. Geçtiğimiz sene içerisinde Kanada’da Dünya Çiçek Açan Şehirler Yarışmasında Altın Madalya ile dünya birincisi seçildik. Birçok projeyi birlikte yürütüyoruz, bunların en önemlilerinden biri de EXPO 2016 projesi. Çiçek temasını Antalya’nın her köşesinde yaşanır hale getirmek istiyoruz. Bu çalışmalar kapsamında da Büyükşehir Belediyesi olarak halkın da bu çalışmalara katkı sağlamasını teşvik etmek adına En Güzel Bahçe ve Balkon Yarışması düzenledik. Bunu her sene düzenlemeye devam edeceğiz" diye konuştu.
"KATILIM YÜKSEK OLDU"
Yarışmaya katılımın oldukça yüksek olmasının gelecek seneler için kendilerini ümitlendirdiğini belirten Türel, "Yarışmamıza 116 katılımcı müracaat etti. En Güzel Balkon, En Güzel Konut Bahçesi, En Güzel Apartman Bahçesi, En Güzel Site Bahçesi ve En Güzel İşyeri bahçesi olmak üzere toplam beş ayrı kategoride yarışma gerçekleşti. Bunların içinde en çok katılım En Güzel Balkon bölümüne oldu. 74 müracaat sahibi bu kategoride yarıştı. En güzel konut bahçesine 22, apartman bahçesine 6, siteye 6, iş yeri bahçesine 5 başvuru oldu. Oldukça kıymetli bir jüri bu katılımcıların müracaatlarını değerlendirdi. Tabi bu kadar güzel balkonları değerlendiren ve yorucu çalışmadan geçen jüri üyelerine teşekkür ederim" dedi.
Başkan Menderes Türel, ayrıca tüm katılımcılara teşekkür belgesi ve çiçek fidanı da gönderileceğini söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.