Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Antalya Film Festivali’nin ikinci tanıtım toplantısı İstanbul’da yapıldı

54. Uluslararası Film Festivali’nin İstanbul’daki tanıtım toplantısında açıklama yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Ulusal film festivalimizi ortadan kaldırmıyoruz. Aksine ulusal sinema endüstrimizi daha yukarıya,...

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2017 09:20
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2017 09:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya Film Festivali’nin ikinci tanıtım toplantısı İstanbul’da yapıldı

54. Uluslararası Film Festivali’nin İstanbul’daki tanıtım toplantısında açıklama yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Ulusal film festivalimizi ortadan kaldırmıyoruz. Aksine ulusal sinema endüstrimizi daha yukarıya, uluslararası platforma taşıyoruz. Uluslararası film festivallerinde o ülkenin kendi sinemasından kaç tane kaliteli eser varsa hepsi yarışmada yer alabilir" dedi.

54. Uluslararası Antalya Film Festivali tanıtım toplantısı Antalya’nın ardından İstanbul’da da gerçekleştirildi. Toplantıya Antalya Film Festivali Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Film Forum Direktörü Zeynep Atakan, Artistik Direktör Mike Downey ve Festival Danışmanı Mirsad Purivatra katıldı. Türk sinemasının dünyaya açılımını daha güçlü şekilde desteklemek için ulusal ve uluslararası film festivali kategorilerinin birleştirilmesi kararıyla ilgili açıklama yapan Başkan Menderes Türel, "Geleneklerimizi koruyacağız; bu geleneklerimizi koruyor iken Antalya’nın vizyonuna uygun girişimlere de ayak uydurmak durumundayız. Yoksa mazide geleneklerimize sıkı sıkı sarılıp kalırsak o zaman çağdaş girişimi yakalayamayız. Biz bugün ulusal film festivalimizi ortadan kaldırmıyoruz. Aksine ulusal sinema endüstrimizi daha yukarıya, uluslararası platforma taşıyoruz. Birçok başarılı sinemacımız var; prodüktörümüz, yönetmenimiz, sanatçımız var. Bunlar dünyanın birçok yerinde uluslararası film yarışmasında yarışıyorlar ve önemli ödüller alıyorlar. Antalya gibi dünya şehrinde uluslararası bir yarışma yaptığımızda işte bu başarılı Türk sinemacılarımız, deplasmanda değil gelsin kendi evinde yarışsın, bunun bence hiçbir sakıncası yok. Bu Türk sinemasını uluslararası platforma daha güçlü şekilli bir taşıma fırsatı tanıyacak. Türk filmlerimiz de uluslararası yarışmanın içerisinde yer alacak. Bu ulusal film yarışmasını ortadan kaldırıyoruz gibi algılanmamalı. Aksine Türk sinemasını uluslararası platforma çok daha güçlü bir şekilde taşımaktır niyetimiz" diye konuştu.

"Kaç eser varsa yarışabilir"

"Kendimizi daha da geliştirmek, çıtayı daha da yükseğe koymak durumundayız" diyen Türel, "İnşallah Türkiye’de film festivallerimiz de zamanla bizim hedefimize gelirler ve yaklaşırlar. Antalya artık bu tecrübeye sahip. Biz Türk sinemasını güçlendirmek üzere iki yarışmayı birleştirerek uluslararası yarışmaya dönüştürüyoruz. Geleneklerimize de bağlıyız. Kortejimiz ki dünyada tektir, zannediyorum kortejin olduğu bir film festivali dünyada yok. Bütün bu geleneklerimizi de koruyoruz. Uluslararası film festivallerinde o ülkenin kendi sinemasından kaç tane kaliteli eser varsa hepsi yarışmada yer alabilir. Şu an filmleri görmeden bir rakam veremeyiz. Biz isteriz ki son dönemlerde çok kaliteli film yapan Türk sinemasının, yarışma içerisinde yarışan filmlerin sayısı fazla olsun" ifadelerini kaydetti.

"Dönüştürmüyoruz birleştiriyoruz"

Başkan Türel şöyle devam etti: "Niye iki yarışmayı birleştirdik? Çünkü iki yarışmanın eforu ile tek yarışmanın eforu çok farklı. Dolayısıyla biz iki yarışma eforunu harcıyorken bütün eforumuzu, bütün enerjimizi, bütün gayretimizi esas hedefimizdeki uluslararası yarışmaya harcadığımızda onu çok daha güçlü hale getirebiliriz. Yoksa ikisine devam ettiğimiz takdirde bu güç paylaşımı, güç dağılımı devam edecek. Ve uluslararası yarışmada istediğimiz hedefleri yakalayabilme şansımız kalmayacak. Ve bugün artık onun zamanının geldiğini düşünerek bu adımı atıyoruz. Dönüştürmüyoruz, birleştiriyoruz. Bunu da bir kere daha ifade edeyim. Dediğim gibi buradaki hedefimiz Türk sinemasını uluslararası platformda çok daha güçlü bir şekilde sunabilmek ve ortaya koyabilmektir."

"Türk sinemacılar ve gençler parlayacak"

Antalya Film Forum Direktörü Zeynep Atakan da bu yıl festivalde çok ünlü konuklar, çok iyi kalitede filmler, yeni bölümler olacağını ifade ederek, "Bu yıl iki şeyin parlayacağını düşünüyorum. Bir tanesi genç izleyici yaratmak. Bu bir kültür çalışması ve ben buna bire bir katkı sağlamaya çalışıyorum. İkincisi endüstride, sinemada profesyonel olan pek çok insana dokunabilmek ve onların motivasyonunu arttırmak. Biz o motivasyonu yaratırsak yıldızlar da çıkacak. Türkiyeli sinemacılar ve genç izleyicilerin bu yıl parlayacağını düşünüyorum" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.