Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Andy Warhol sergisi bir hafta uzatıldı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) kente kazandırdığı Antalya Kültür Sanat’ta (AKS) halen devam eden “Andy Warhol: Herkes için Pop Sanat” sergisinin kapanış tarihi 25 Eylül’den 2 Ekim’e uzatıldı. Ayrıca AKS yönetimi sanatseverlere...

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2016 15:24
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2016 15:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) kente kazandırdığı Antalya Kültür Sanat’ta (AKS) halen devam eden “Andy Warhol: Herkes için Pop Sanat” sergisinin kapanış tarihi 25 Eylül’den 2 Ekim’e uzatıldı. Ayrıca AKS yönetimi sanatseverlere Andy Warhol’un eserlerini ücretsiz ziyaret etme olanağı sundu.
ATSO Eğitim Araştırma ve Kültür Vakfı Başkanı Davut Çetin, Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi’nin danışmanlığıyla ulusal ve uluslararası sergilere ev sahipliği yapan Antalya Kültür Sanat’ın henüz birinci yılını doldurmasına karşın, Türkiye’nin en dikkat çeken sanat kurumlarından biri haline geldiğini söyledi.
Antalya’ya özel izin
Antalya Kültür Sanat’ın Picasso ve Ara Güler sergisinden sonra 6 ay boyunca çağdaş sanatın en önemli sanatçılarından Andy Warhol’un eserlerini Antalya ile buluşturduğunu belirten Başkan Davut Çetin, “Avrupa’nın en önemli özel koleksiyonlarından biri olan Zoya Müzesi koleksiyonundan derlenen ‘Andy Warhol Herkes için Pop Sanat’ sergisini 30 Mart-25 Eylül 2016 tarihleri arasında planlamıştık. Sanatseverlerin ilgisi üzerine, koleksiyon sahiplerinden aldığımız özel izinle sergi süresini bir hafta uzattık. Andy Warhol eserleri 2 Ekim’e kadar Antalya kültür Sanat’ta sergilenmeye devam edilecek. Sanatseverler sergiyi son hafta ücretsiz gezebilecekler” dedi.
Hedef 100 bin kişi
ATSO’nun eski hizmet binası yerine inşa edilen Antalya Kültür Sanat’ın “Türkiye’nin En İyi Sosyo-Kültürel Yapısı” seçildiğini hatırlatan Başkan Davut Çetin, modern mimarisi ile kent merkezine dinamizm getirdiğini söyledi. Picasso, Ara Güler ve Andy Warhol sergilerini yaklaşık 25 bin kişinin ziyaret ettiğini belirten Başkan Davut Çetin, “Ziyaretçilerin 8 binini çocuklar ve gençler oluşturuyor. Yaklaşık 5 bin kadarı yabancı turistler. İlk yılını tamamlayan bir sanat kurumu için iyi bir sayı. Hedefimiz gelecek yıllarda 100 bin ziyaretçi sayısına ulaşmak” diye konuştu.
Geleceğin Picassoları yetişiyor
Antalya Kültür Sanat’ın en önemli görevlerinden birinin geleceğin sanatçılarını yetiştirmek, yeni nesillere kültür-sanat sevgisi aşılamak olduğunu vurgulayan Başkan Davut Çetin, özellikle Antalya’da ilköğretim okullarındaki çocuklara yönelik eğitim çalışmalarının devam edeceğini sözlerine ekledi.
“Andy Warhol: Herkes için Pop Sanat” sergisinde, Andy Warhol’un; Campbell Çorbaları, Kovboylar ve Kızılderililer, Tehlikedeki Türler, Çiçekler, dizilerinin yanı sıra ünlü isimlerin portreleri yer alıyor. Sergi 02 Ekim 2016 tarihine kadar Antalya Kültür Sanat’ın 2., 3. ve 4. katlarında açık kalacak. Elmalı Mahallesi Şehit Binbaşı Cengiz Toytunç Caddesi’ndeki ATSO eski hizmet binası yerindeki Antalya Kültür Sanat, Salı’dan Pazar’a her gün 10.00-18.00 saatleri arasında gezilebiliyor. Perşembeleri ise saat 20.00’ye kadar ziyarete açık.
Andy Warhol Kimdir?
1928 yılında Amerika’da göçmen bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Andy Warhol, 1949 yılında bir grafiker olarak başladığı kariyerini 20. yüzyıl sanatının en ikonik isimlerinden biri olarak tamamladı. Slovak kökenli bir ailenin oğlu olarak önceleri garipsendiği, sonraki yıllarda eleştirdiği ama bir yandan da hayran olduğu Amerikan kültürü ile var oldu ve onu yeniden yarattı. Warhol 1987 yılında 58 yaşında hayatını kaybetti.
Amerikan pop sanatının öncüleri arasında yer aldı. Fikirlerin, insanlar ve olayların metalaştırıldığı maddi bir dünyada Warhol, çoğaltma ve yeniden üretme teknikleri ile her şeyi nesne statüsüne indirgeyerek, içerik ve formu önemsizleştirdi. Popüler, fani, harcanabilen, düşük maliyetli, seri imal edilen, genç, hazır cevap, hileli ve büyüleyici bir sanat üretti. Çok konuşulan ve tartışılan “Herkes bir gün 15 dakikalığına ünlü olacaktır.” Sözü ile sanatın filozofu ve popun kralı olarak 20. yüzyıla damgasını vurdu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.