Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Anadolu’nun ritimleri Eskişehir’de buluştu

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği ve çeşitli illerden 15 ayrı Halk Oyunları ekibinin katıldığı ‘2. Halk Oyunları Festivali’ yapıldı. Festival nedeniyle Büyükşehir Belediyesi önünden etkinliğin yapılacağı eski kiremit...

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2014 10:34
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2014 10:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Anadolu’nun ritimleri Eskişehir’de buluştu
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği ve çeşitli illerden 15 ayrı Halk Oyunları ekibinin katıldığı ‘2. Halk Oyunları Festivali’ yapıldı.
Festival nedeniyle Büyükşehir Belediyesi önünden etkinliğin yapılacağı eski kiremit fabrikaları bölgesine kadar korteş yürüyüşü yapıldı. Ardından festivale geçildi. 15 ilden gelen halk oyunları ekipleri, yörelerine yönelik oyunları sergiledi. Festival’de hünerlerini sergilen ekipler, vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Halk oyunları festivaline katılan oyuncular buradan bulunmaktan ve kendi yörelerinin kültürünü tanıtmanın gururunu yaşadı.
Edirne’den festivale katılan Çiğdem Aslan, Edirne belediyesi halk oyunları topluluğu olarak Trakya Yöresi oyunlarını sergilediklerini söyledi.

Festivale Antalya’dan katılan Hüseyin Utaç ise Yörükler Derneği olarak yörük oyunlarını Eskişehirlilere sunduklarını belirtti. Utaç, "Kültürümüzü tanıtmak için geldik. ‘Yayla Yolları, Tekke Yöresi, Kız Zeybeği’ dediğimiz oyunları sergiledik. Üstümdeki kepenekten belli çobanı mert olur." diye konuştu.

"BU TÜR FESTİVALLER MADDİ OLARAK DESTEKLENMELİ"

Eskişehir’den festivale katılan Hamiye Kara da, bu tür festivallerin maddi olarak desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Kara, şöyle dedi: "Maddi açıdan bunların altından kalkamıyoruz. Gittiğimiz yerlerde doğru ağırlanmamız gerek. Biz bu bütçeyi kaldıramıyoruz. Sonuçta bir kültür projesi yapıyoruz. Herkes kendi yöresini tanıtımını yapıyor. Bu noktada bizim teşvik edilmemiz, desteklenmemiz, daha omuz vermeleri lazım. Bir tanıtım yapmaya çalışıyoruz ama zorlandığımız nokta bu."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.