Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Altın Portakal film festivalinde yarışacak uzun metraj filmleri belli oldu

51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde, Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nda Altın Portakal ödülü için yarışacak filmler belli oldu. Yarışmada, dünyanın çeşitli festivallerinden ödüllerle dönen yapıtlar...

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2014 13:25
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2014 13:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Altın Portakal film festivalinde yarışacak uzun metraj filmleri belli oldu
51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde, Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nda Altın Portakal ödülü için yarışacak filmler belli oldu. Yarışmada, dünyanın çeşitli festivallerinden ödüllerle dönen yapıtlar yarışacak.

Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre 10-18 Ekim 2014 tarihleri arasında 'gelenekten geleceğe' mottosu ile perdelerini açacak festivalde yer alacak filmler şöyle:
Hintli genç sinemacı Chaitanya Tamhane’nin 71. Venedik Film Festivali’nden Geleceğin Aslanı ödülüyle dönen filmi: Mahkeme.
Galasını 51. Karlovy Vary Film Festivali’nde yapan ve Karlovy Vary’de East of West ödülü için yarışan Sırp yönetmen Darko Lungulov imzalı Michael Jackson Anıtı.
Macar yönetmen Kornél Mundruczó’nun bu yıl Cannes’da çok ses getiren son filmi Beyaz Tanrı.
Rus yönetmen Alexandr Kott imzalı Test.
Fransız sinemacı Marienne Tardieu’nun imzasını taşıyan ve seyircilerin karşısına ilk defa 2014 Cannes Film Festivali’nde ACID programında çıkan Çekingen, Altın Palmiye Ödüllü Mavi En Sıcak Renktir'in yıldızı Adèle Exarchopoulos’a yer veriyor.
2014 Cannes Film Festivali’nde 'Belirli Bir Bakış' jüri özel ödülünü kazanan Turist, İsveçli yönetmen Ruben Östlund imzasını taşıyor.
Seyirciyi ilk defa Berlin Film Festivali’nde selamlayan, Berlin’de İlk Uzun Metraj ve Altın Ayı ödülleri için yarışan, Hong Kong Uluslararası Film Festivali’nde Genç Sinema ödülünü kazanan Macondo.
Filistinli kadın yönetmen Suha Arraf’ın ilk uzun metraj filmi Villa Touma.
Çinli genç yetenek Xin Yukun’un ilk filmi Dağdaki Tabut.
Gerçek bir hayat hikayesinden uyarlanan Her Şeye Rağmen.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.