Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Aliağa’nın Sanat Sokağı’ okuyucuyla buluştu

Aliağa’nın yerel şairlerinden Erol Çelik’in, ‘Aliağa’nın Sanat Sokağı’ isimli üçüncü kitabı okuyucuyla buluştu.Şiir yazmaya lise yıllarında başlayan Aliağa’nın yerel şairlerinden Erol Çelik, ilk kitabını 2010 yılında...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2017 14:33
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2017 14:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
‘Aliağa’nın Sanat Sokağı’ okuyucuyla buluştu

Aliağa’nın yerel şairlerinden Erol Çelik’in, ‘Aliağa’nın Sanat Sokağı’ isimli üçüncü kitabı okuyucuyla buluştu.

Şiir yazmaya lise yıllarında başlayan Aliağa’nın yerel şairlerinden Erol Çelik, ilk kitabını 2010 yılında ‘Ercişli Şairler Güldeste’, ikinci kitabını 2016 yılında ‘Bir Demet Şiir’, üçüncü kitabını ise 2017 Eylül ayında ‘Aliağa’nın Sanat Sokağı’ ismi ile yayımlandı. 71 şiirin bulunduğu ‘Aliağa’nın Sanat Sokağı’ kitabında 15 Temmuz darbe teşebbüsü, vatan, şehitlik ve şairin yaşadığı şehirler için yazdığı şiirler yer alıyor.

Şair Çelik, 96 sayfadan oluşan eserini hazırlarken Aliağa Belediyesi tarafından Aliağa’ya kazandırılan projelerden de esinlendiğini ifade etti. Kitapta; Aliağa Belediyesi’nin prestij projeleri arasından yer alan ‘Avcı Ramadan’ ile ‘Sanat Sokağı’ isimli şiirlerde yer alıyor. Şair Erol Çelik, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a olan sevgisini dile getirdiği ‘Serkan Başkana’ adlı şiirine de yer verdi.

Uzun yıllar Gıda Hayvancılık ve Tarım Bakanlığında görev yapan ve Aliağa İlçe Müdürlüğünden emekli olan 56 yaşındaki Erol Çelik, Aliağa Belediyesi tarafından tamamlanarak Aliağa halkının hizmetine sunulan Avcı Ramadan Çocuk Oyun ve Rekreasyon Alanından ve Sanat Sokağından fazlasıyla etkilendiğini söyledi. Çelik, “Şiir yazma merakım lise yıllarında başladı. Yazdığım şiirlerin bazılarını antoloji, edebiyat defteri, şiir kolik gibi mecralarda yayınlandı. Kitaplarımda vatan, şehitlik gibi konuların yanı sıra yaşadığım yerleri de işlemeyi seviyorum. ‘Aliağa’nın Sanat Sokağı’ adlı son eserimde, gördüğüm ve çok etkilendiğim ‘Avcı Ramadan Çocuk Oyun ve Rekreasyon Alanı’nı ve ‘Sanat Sokağı’nı da işlemek istedim. Ayrıca Aliağa’ya yaptığı hizmetlerden ötürü takdir ettiğim Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a ithafen de ‘Serkan Başkana’ adlı şiirime yer verdim” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.