Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aliağa’da, ASEV korosundan türkü şöleni

Yıl sonu etkinlikleri kapsamında ‘Yurttan Türküler’ konseriyle sahne alan Aliağa Belediyesi Sanatevi (ASEV) Türk Halk Müziği Korosu (THM), halk müziği tutkunlarına doyumsuz bir türkü şöleni yaşattı.Aliağa açık hava tiyatrosunda gerçekleştirilen...

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2017 12:57
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2017 12:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Aliağa’da, ASEV korosundan türkü şöleni

Yıl sonu etkinlikleri kapsamında ‘Yurttan Türküler’ konseriyle sahne alan Aliağa Belediyesi Sanatevi (ASEV) Türk Halk Müziği Korosu (THM), halk müziği tutkunlarına doyumsuz bir türkü şöleni yaşattı.

Aliağa açık hava tiyatrosunda gerçekleştirilen konserde, Anadolu’nun çeşitli yörelerinden derlenen anonim eserler 80 kişilik dev THM korosu tarafından seslendirildi. Aliağalıların yoğun ilgi gösterdiği gecede THM korosu, yaklaşık iki saat boyunca sahnede kaldı. Kendilerini türkülerin coşkusuna kaptıran vatandaşlar kimi zaman yöresel oyunlarla türkülere eşlik etti.

Koro şefi Zeynel Demir’in yönetmenliğinde gerçekleştirilen konserin repartuarında 24 eser yer aldı. Kimi zaman koro kimi zaman da solo halinde icra edilen konser, Yozgat yöresine ait ‘Gam Gasavet Keder’ adlı parçayla başladı. Sahnede profesyonelleri aratmayan performanslarıyla izleyicilerin beğenisini kazanan dev koroda 11 kişilik enstrüman ekibi yer aldı.

Aliağalıların Türk halk müziğine doyduğu geceye Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, eşi Özlem Acar, belediye başkan yardımcısı Mehmedali Özkurt, Sosyal, Kültürel ve İdari İşler Müdürü Burak Akçaoğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Serkan Acar ve eşi Özlem Acar, koronun söylediği her bir türküye seyircilerle birlikte eşlik etti. Uzun süre hafızalardan silinmeyecek olan konser, koristler ve saz üstatlarının vatandaşlar tarafından dakikalarca ayakta alkışlanmasıyla sona erdi. Gecenin sonunda sahneye çıkan Başkan Serkan Acar, koro şefi Zeynel Demir’e teşekkür çiçeği takdim etti.

Koristlerin ciddi uğraşlar ile bu geceye hazırlandıklarını belirten Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “Koristlerimiz bu güzel konser için çok fazla vakit harcadılar. Bizlere keyifli bir gece yaşatmak için büyük emek verdiler. Bu gece eğlenmek ve oynamak serbest. Koroda yer alan tüm koristlerimize emeklerinden ötürü çok teşekkür ediyorum” dedi.

Aliağa’da konser vermenin büyük bir heyecan olduğunu ifade eden Koro Şefi Zeynel Demir ise, “Bu gece unutulmaz bir Anadolu turu yaptık. Halk müziği sevenlerinin türkülerimize yaptığı eşlik konsere ayrı bir renk kattı. Aliağa Belediye Başkanımız Serkan Acar da her zaman olduğu gibi yanımızdaydı. Sıcak yüreğiyle, türkülere yaptığı eşlik ile koromuza destek verdi. Aliağa’da türkü söylemek, koro yönetmek bir başka güzel. Bu gece de bunun keyfini yaşadık. Bizleri yalnız bırakmayan türkü severlere, sanatseverlere korom adına çok teşekkür ediyorum” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.