Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aliağa tarihine yoğun ilgi

Yaptığı akademik araştırmalarla Aliağa tarihini gün yüzüne çıkartan Aliağa Belediyesi, ‘Aliağa Kent Kitaplığı’ dizisinin ilk dört kitabının dağıtımını vatandaşlardan gelen yoğun istek üzerine 30 Kasım’a kadar uzattı.Aliağa’nın...

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2017 14:11
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2017 14:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Aliağa tarihine yoğun ilgi

Yaptığı akademik araştırmalarla Aliağa tarihini gün yüzüne çıkartan Aliağa Belediyesi, ‘Aliağa Kent Kitaplığı’ dizisinin ilk dört kitabının dağıtımını vatandaşlardan gelen yoğun istek üzerine 30 Kasım’a kadar uzattı.

Aliağa’nın 8 bin 500 yıllık geçmişine ışık tutan ‘Aliağa Kent Kitaplığı’nın ilk dört kitabı Aliağalılar’dan ve tarihseverlerden yoğun ilgi gördü. Kurulduğu 1952’den bu yana Aliağa tarihi ile ilgili akademik çalışmalara ilk defa imza atan Aliağa Belediyesi, ‘Aliağa Kent Kitaplığı’ adı altında yayımladığı başucu niteliğinde ilk dört kitabın dağıtımına yoğun talep nedeniyle 30 Kasım’a kadar devam edecek.

Bin 472 sayfalık dev kültür birikimi

Her ay bir kitap kampanyasıyla yola çıkan Aliağa Belediyesi, akademik araştırmalar ve kültürel çalışmalarla 120 sayfalık ‘Aliağa’nın Antik Kentleri’ kitabının 2. basımını, 432 sayfalık ‘Aliağa Çevresi ile Birlikte, Güzelhisar’ kitabının 2. basımını, 320 sayfalık ‘Myrina ve Gryneion, Arkeolojik Yüzey Araştırmaları, 1. cildini ve son olarak Ersin Doğer’in katkılarıyla hazırlanan 600 sayfalık ‘İlkçağdan 21. Yüzyıla, Aliağa Tarihi’ kitabını okuyucuyla buluşturmaya devam ediyor. Toplam bin 472 sayfadan oluşan dört dev eser, Aliağa tarihine ışık tutuyor. Vatandaşlar, dört kitabı Aliağa Belediyesi hizmet binası Hilal masa biriminden, Yeni Şakran, Yeni Mahalle ve Helvacı hizmet birimlerinden ücretsiz olarak edinebiliyor.

Okurlar için e-kitap hizmeti

Aliağa dışında ikamet eden tarih severler kitapların dijital e-kitap formatlarına da kolaylıkla ulaşabiliyor. Vatandaşlar, Aliağa Belediyesinin resmi internet sitesi aliaga.bel.tr/yayinlarimiz sayfasından istedikleri kitapları rahatlıkla okuyup cihazlarına indirebiliyor. Seyahatte veya tatilde olan vatandaşlar kitapların değişik formatlarına mobil cihazlarından erişebiliyor. Ayrıca, Aliağa Belediyesi tarih severler için dört kitabı da CD ve Mini DVD olarak da hazırladı. Vatandaşlar, CD ve Mini DVD içerisinde bulunan exe ve pdf formatlarındaki e-kitapları yanlarında taşıyabilecek. Kitaplar bilgisayar, tablet, cep telefonu gibi mobil cihazlarda rahatlıkla okunabilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.