Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Albay Sami Bey’in evi yenilendi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Dilovası Tavşancıl’daki tarihi yapılardan biri olan Albay Sami Bey Evi yenileme çalışmalarını tamamladı.Kocaeli Büyükşehir BelediyesiTavşancıl’dabulunan tarihi Albay Sami Bey Evi’nin restorasyonunu tamamladı....

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2017 11:33
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2017 11:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Albay Sami Bey’in evi yenilendi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Dilovası Tavşancıl’daki tarihi yapılardan biri olan Albay Sami Bey Evi yenileme çalışmalarını tamamladı.

Kocaeli Büyükşehir BelediyesiTavşancıl’dabulunan tarihi Albay Sami Bey Evi’nin restorasyonunu tamamladı. Tavşancıl Mahallesi 1690numaralı parselde yer alan üç katlı tarihi ev, restorasyon projesi ile yenilendi.Tavşancıl’daAlbay Sami Bey Evi olarak bilinen tarihi yapının restorasyon çalışmaları tamamlandı. Yapı aslına uygun olarak restore edildi. Taş duvarla çevrili bahçe içinde bulunan yapı yeni görüntüsüyle günümüze kavuşturuldu.

Tavşancıl’da 1690numaralı parselde yer alan üç katlı tarihi yapı Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından restore edildi. Toplam kullanım alanı 243 metrekare olan yapının bodrum ve zemin katı 80, birinci katı ise 83 metrekare ölçülerine sahip. Binanın bodrum katı taşlık ve odalardan oluşuyor. Zemin ve birinci kata sofa, odalar, tuvalet ve banyo bulunuyor.

Dilovası İlçesi, Tavşancıl Mahallesi’nde bulunan yapı Tavşancıl Kentsel Sit Alanı’nda bulunan tescilli 60’ın üzerindeki yapıdan birini oluşturuyor. 1690numaralıparselde bulunan taş yığma yapı, ender örneklerden biri. Yöredeki tarihsel dokunun önemli bir parçası olan yapı, Albay Sami Bey Evi olarak anılıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.