Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alanya Kristal Kale Uluslararası Film Festivali Başladı

Alanya Kristal Kale Uluslararası Film Festivali başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün destekleri ve Alanya Kaymakamlığı, İstanbul Sinema Geliştirme ve Tanıtma Derneği (SİNEGED), Alanya Belediyesi, Alanya Turizm...

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2016 09:11
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2016 09:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Alanya Kristal Kale Uluslararası Film Festivali başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün destekleri ve Alanya Kaymakamlığı, İstanbul Sinema Geliştirme ve Tanıtma Derneği (SİNEGED), Alanya Belediyesi, Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV), Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD), Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) ve Onur Air’in katkılarıyla gerçekleşecek Alanya Kristal Kale Uluslararası Film Festivali 29 Haziran’daki kapanış töreniyle sona erecek.
24-30 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek olan festivalin, bu yılki konsepti ’Dostluk Kazansın’ olarak belirlendi. Açılışı ve kırmızı halı yürüyüşü Alanya Kızılkule Meydanı’nda yapılan festivale Rusya, Ukrayna, Belarus, Kazakistan ve Azerbaycan’dan 40 civarında sanatçı ve Türkiye’den sanatçılar katılıyor. Festivalde 20’yi aşkın yabancı film yanında yerli filmler de gösterilecek. Festivalde sanatçılar ve katılımcılar dostluk ve barış mesajları verdiler.
Bu yıl birincisi düzenlenen ve Almanya, Bulgaristan, Hollanda, Danimarka, Rusya, Ukrayna, Belarus, Kazakistan, Azerbaycan ve Türkiye’den dostluk ve dayanışma duygusunu konu alan filmlerin gösterileceği Alanya Kristal Kale Uluslararası Film Festival törenine katılan sanatçılar ’kırmızı halı’ yürüyüşü ile sanatseverlere tanıtıldı. Festivalde Türkiye’den Selda Alkor, Almanya’dan Wilma Elles, Ukrayna’dan Olga Sumskaya Rusya’dan Andrey Ankudinov, Belarus’tan Viktor Vasilyev, Kazakistan’dan Maira Karsakbayeva ile Azerbaycan’dan Kenan Mahmudov’un dostluk mesajları okudu.Festival kapsamında "Türkiye ve Merkezi Asya Ülkeleri Sinema İşbirlikleri" başlıklı bir panel düzenlenerek, sinema sektörünün gelişmesi, tanıtılması ve yeni pazarlara açılmasının yöntemleri ele alınacak.
Ünlü dizi ve sinema oyuncusu Wilma Elles Türkiye’deki güvenlik sorununa değinerek, "Bu sadece Türkiye’nin şehirlerinde değil her şehirde aynı şekildedir. Ben İstanbul’da ne kadar güvendeysem diğer şehirlerde de aynı şekilde güvendeyim. Bugün 30 ülkeden sanatçı bu festivalde var ve 7 dilde dostluk mesajını Alanya’dan dünyaya veriyoruz. Bu benim tüylerimi diken diken ediyor. Bu çok önemli. Hep biriz, dostuz, aynıyız. Dizilerimiz birçok ülkede izleniliyor. İzlerken hep aynı duyguları yaşıyor, ağlıyor ve gülüyoruz" diye konuştu. 29 Haziran’da düzenlecek kapanış töreniyle sona erecek festivalde Tğde, "Jack", "Happy Hour", "The Judgement", "Snow", "The Count of Oranges", "Seagulls", "Love Swing", "Homeland", "Down The River" ve "Nabat", "Arama Motoru", "Meleklerin Mucizesi" ve Japon-Türk ortak yapımı Mitsutoshi Tanaka’nın yönettiği "Ertuğrul 1890" filmleri gösterilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.