Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aktivist Bulut: "Hasankeyf turizme kazandırılmalı"

ILISU VE HES PROJESİ KAPSAMINDA SULAR ALTINDA KALAN BATMAN’IN 12 BİN YILLIK TARİHİ ANTİK KENT HASANKEYF’İN CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELMESİ İÇİN YETKİLİLERİN TURİZM DESTİNASYONU GELİŞTİRİLMESİNİ İSTEDİKLERİNİ BELİRTEN AKTİVİST EMİN BULUT, “HASANKEYF, BÖLGESİNİN EN ÖNEMLİ TURİZM CAZİBE MERKEZİ OLACAK POTANSİYELE SAHİPTİR” DEDİ.

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2020 14:20
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2020 14:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Aktivist Bulut: "Hasankeyf turizme kazandırılmalı"

Ilısu Baraj Projesi kapsamında sular altında kalan Batman’ın 12 bin yıllık tarihi antik kent Hasankeyf ilçesinin cazibe merkezi haline gelmesi için yetkililerden turizm destinasyonu geliştirilmesini istediklerini belirten aktivist Emin Bulut, “Hasankeyf, bölgesinin en önemli turizm cazibe merkezi olacak potansiyele sahiptir, bu nedenle ilçe turizme kazandırılmalıdır" dedi.

Tarihi ilçede bulunan eserler yeni yerleşkeye taşındıktan sonra eski Hasankeyf’te tamamen boşaltıldı. Ilısu baraj suları da Hasankeyf’e ulaştı. Tarihi bin 300 yıla dayanan Roma köprüsü de tamamen sular altında kaldı. Aktivist Emin Bulut, Hasankeyf’te turizm potansiyelinin olduğun ve bu konuda çalışmaların yapılması gerektiğini söyledi. Bulut, "Hasankeyf’in eski yerleşim yerinde toplamda 8 tarihi eser yeni Hasankeyf arkeopark alanına taşındı. Zeynel bey türbesi, kale kapısı, Koç Cami, Er Rızık Cami, İmam Abdullah türbesi, hamam ve diğer tarihi eserler müze park vadi dediğimiz bölge taşındı. Buradaki restorasyon yeniden yapılıp turizme kazandırılması için yeniden çalışmalar yoğun bir şekilde yapılıyor. Umarız yetkililer buraya gezi güzergahı noktasında önemli bir geçiş yapmalarıdır. Eski köprüyü andıran yeni bir köprüde yapıldı vadide. Burası sadece Batman’ın değil Güneydoğu Anadolu bölgesinin en önemli turizm cazibe merkezi olacak potansiyele sahiptir. Bu noktada biz yetkililerden ciddi anlamda buraya daha önemli bir şekilde turizm destinasyonu geliştirilmesini bekliyoruz. Burası turizme kazandırılmalı" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.