Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akademi Dünyasından Behçet Necatigil’e Saygı Günü

Edebiyatımızın özgün şairlerinden Behçet Necatigil, doğumunun 100. yılında 3 üniversitenin ortak programıyla anılıyor.1916’da İstanbul’da dünyaya gelen, 1979’da ölen Necatigil, Türk edebiyatına katkılarıyla iki gün sürecek oturumda...

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2016 16:54
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2016 16:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Akademi Dünyasından Behçet Necatigil’e Saygı Günü
Edebiyatımızın özgün şairlerinden Behçet Necatigil, doğumunun 100. yılında 3 üniversitenin ortak programıyla anılıyor.
1916’da İstanbul’da dünyaya gelen, 1979’da ölen Necatigil, Türk edebiyatına katkılarıyla iki gün sürecek oturumda konuşulacak.
Küçükçekmece Belediyesinin desteğiyle Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, Sabahattin Zaim Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesinin hazırladığı “Doğumunun 100. Yılında Behçet Necatigil Sempozyumu” 11-12 Mayıs tarihlerinde 3 farklı mekânda gerçekleştirilecek.
Sempozyumun açılışı ve ilk oturumu 09.30’da Küçükçekmece Cennet Kültür ve Sanat Merkezinde, öğleden sonraki oturumları ve ikinci gün sabah oturumları Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa kampusünde; ikinci gün öğleden sonraki oturumları ise Sabahattin Zaim Üniversitesinde yapılacak.
Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Fatih Andı, Prof. Dr. Haluk Oral ve Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman’ın açılış konuşmalarını yapacağı sempozyumda Necatigil’in şiiri, çeviri anlayışı ve radyo oyunları; akademisyenler, eleştirmenler, şair ve çevirmenler tarafından 7 oturumda etraflıca konuşulacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.