Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ahmet Uluçay’ın evi ‘Sinema Müzesi’ne dönüştürülüyor

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş ve beraberindeki heyet, merhum yönetmen Ahmet Uluçay’ın Tepecik beldesindeki ailesini ziyaret etti. Ecertaş, merhum yönetmen Ahmet Uluçay’ın eski evini ‘Sinema Müzesi’ne dönüştürmek...

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2016 19:52
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2016 19:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş ve beraberindeki heyet, merhum yönetmen Ahmet Uluçay’ın Tepecik beldesindeki ailesini ziyaret etti. Ecertaş, merhum yönetmen Ahmet Uluçay’ın eski evini ‘Sinema Müzesi’ne dönüştürmek istediklerini açıkladı.
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş, Belediye Başkanı Mustafa Güler, Tepecik Belediye başkanı Adnan Korkmaz, Belgesel Yönetmeni Osman Doğan ve AK Parti Gençlik Kolları heyeti Ahmet Uluçay’ın evini ziyaret etti. Cuma namazı sonrasında Tepecik Çolak Camii’nde Ahmet Uluçay’ın anısına camiden çıkan vatandaşlara lokma ikramı yapıldı. Ardından Ahmet Uluçay’ın ailesi ziyaret edildi. Daha sonrasında Ahmet Uluçay’ın ‘Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak’ filmini çektiği evine ziyaret gerçekleştirildi.
Ahmet Uluçay’ın film yaptığı yeri ziyaret eden AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş, burada basın açıklaması yaptı. Sinemaya karşı farkındalık oluşturmak istediklerine vurgu yapan Ecertaş, “Bu farkındalık çerçevesinde Ahmet Uluçay’ın filmini çektiği ev için müze olabilir mi düşüncesi hasıl oldu. Bunun için Osman Doğan’a çok teşekkür ediyorum. Ahmet Uluçay’ın çalışmalarını tanıtmamız lazım. Özellikle genç sinemacıların onu bilmesi ve tanıması lazım” dedi.
Ecertaş, Kültür Bakanlığı’nın milli değerlere önem verdiğini dile getirdi. Bu desteklerin gençlerde tarafından değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Ecertaş, “Ama son 15 yılda Kültür Bakanlığımız çok ciddi bir atılım yaptı. Bizde Türkiye’deki 40 bini aşkın Sinema Televizyon öğrencisi gelsin burada bu çalışmaları görsünler. İnşallah burayı da başkanların desteğiyle güzel bir Ahmet Uluçay Sinema Müzesi haline getirme gibi fikrimiz var” dedi.
Belgesel Yönetmeni Osman Doğan, Ahmet Uluçay’ın tek bir filmle dünya sinemasına girdiğine dikkat çekti. Ahmet Uluçay’ın zorlu şartlarda film yaptığını kaydeden Doğan, “Ahmet Uluçay dünya ve Türkiye sinemasına katkı sağladı. Ahmet Uluçay’ın evinin müze yapılması gerçekten önemli olacak. Ahmet Uuçay, 54 yaşında ikinci filmini yaparken vefat etti. İkinci filmini de burada çekiyordu. İkinci filmini Hollywood finsanse ediyordu. Ancak ömrü vefa etmediği için film yarıda kaldı. Sinemacı arkadaşlarımız da inşallah onun yolundan gidecekler. Onu bir idol belirleyerek sinema yapmaya devam edecekler diye düşünüyorum” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.