Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adanalı aşçılar, Mengen’de çifte birincilik kazandı

Adanalı aşçılar, Bolu’nun Mengen ilçesinde bu yıl 31’incisi gerçekleştirilen Uluslararası Mengen Aşçılar ve Turizm Festivali’ne Çukurova’nın eşsiz lezzetleriyle damga vurdu. Adana Aşçılar ve Pastacılar Derneği (ADAPADER), 56 il...

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2016 15:34
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2016 15:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adanalı aşçılar, Bolu’nun Mengen ilçesinde bu yıl 31’incisi gerçekleştirilen Uluslararası Mengen Aşçılar ve Turizm Festivali’ne Çukurova’nın eşsiz lezzetleriyle damga vurdu. Adana Aşçılar ve Pastacılar Derneği (ADAPADER), 56 il arasında yapılan yarışmada içli köfte ve domates tatlısı ile çifte birincilik elde etti.
Başkan Münir Tanak ile birlikte 11 kişiden oluşan ekiple Bolu’ya çıkarma yapan ADAPADER, Mengen Belediyesi ile Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu, Aşçılık Okulu Mezunlar Derneği, Mengen Aşçılar Federasyonu ve Türkiye Aşçılar Federasyonu tarafından gerçekleştirilen 31. Uluslararası Mengen Aşçılar ve Turizm Festivali’nde Adana’yı başarıyla temsil etti. Başkan Münir Tanak, Başkan Vekili Derviş Göçmen, Dernek Saymanı Ali Aslan, üyeler Barış Kayışoğlu, Aziz Büyüktaş, Hasret Cömertbay, Mehmet Akif Sipahi, Yeşim Senay, Abdullah Düşürge, Veysi Alp ve Abdullah Sarı’dan oluşan ADAPADER ekibi, 56 ilin stant açtığı Yöresel Yemek Yarışması’nda içli köfte ve domates tatlısı ile jüriden en yüksek puanı almayı başardı. ADAPADER’li aşçılar, Mengen’den Adana’ya çifte şampiyonluk getirmenin gururunu yaşadı.
Mengen Kaymakamı Yavuz Akyol, Mengen Belediye Başkanı CHP’li Turhan Bulut, Mengen Aşçılar Federasyonu Başkanı Melik Altındal da ADAPADER standını ziyaret edip, Adana’ya özgü lezzetleri tadarak, beğenilerini ifade etti.
Mengen’deki festival için ulaşım desteği veren Adana Büyükşehir Belediyesi’ne ve forma sponsoru olan Çukurova Belediyesi’ne teşekkür eden ADAPADER Başkanı Münir Tanak, “Mengen’de 56 il arasında iki dalda birinciliği kazandığımız için çok mutluyuz. Türkiye’nin en yetenekli, usta aşçılarının yarıştığı festivalde Adana’yı en iyi şekilde temsil etmenin gururunu, mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.