Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana’da "Kan Film Festivali" Hazırlığı

Adana’da 6-7-8 Mayıs 2016 tarihlerinde yapılacak olan Kan Film Festivali için geri sayım başladı. ‘Kan bağışının önemi’ ve ‘Talasemi ve orak hücre anemi hastalığı’ konularını işleyen kısa film ve kamu spotlarının yarışacağı...

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2016 14:37
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2016 14:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adana’da 6-7-8 Mayıs 2016 tarihlerinde yapılacak olan Kan Film Festivali için geri sayım başladı. ‘Kan bağışının önemi’ ve ‘Talasemi ve orak hücre anemi hastalığı’ konularını işleyen kısa film ve kamu spotlarının yarışacağı festivalde toplamda 9 bin 500 lira para ödülü dağıtılacak.
Adana Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastaları Derneği’nin (ATODER) öncülüğünde Türk Kızılayı ve Talasemi Federasyonu işbirliğinde yapılacak ve Türkiye’de ilk defa 6-7-8 Mayıs 2016 tarihlerinde Adana’da gerçekleştirilecek olan Kan Film Festivali’nin hazırlıklarında son aşamaya gelindi. Hazırlıklar kapsamında Sürmeli Adana Otel’de basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Talasemi Federasyonu Başkanı Ali Kılıç, festivalin amacı ve hazırlıkları hakkında bilgiler verdi.
TOPLAMDA 9 BİN 500 LİRA ÖDÜL
Aynı zamanda ATODER’in de başkanı olan Ali Kılıç, böyle bir festival yapmalarındaki amacını, “Kan bağışının önemini anlatmak, toplumu bu konuda bilinçli kılmak, Talasemi (Akdeniz anemisi), orak hücre anemi hastalığı ve diğer kan hastalıklarına yönelik farkındalık oluşturarak yeni hasta doğumunu önlemek” olarak açıkladı. Festival kapsamında ulusal olarak düzenledikleri yarışmanın kısa film ve kamu spotu olarak iki ayrı başlıktan oluşacağını ve kan bağışının önemi, Talasemi ve orak hücre anemi hastalıkları konularını içereceğini kaydeden Kılıç, “Birinciye 5 bin lira, ikinciye 3 bin lira, üçüncüye de bin 500 lira para ödülü verilecek. Son başvuru tarihi 11 Nisan 2016. Başvuru adresi www.kanfilmfestivali.com” dedi.
KAN ACİL DEĞİL SÜREKLİ BİR İHTİYAÇ
Festivalde film yarışmasının yanı sıra, ATODER tarafından çekilen ‘CanKırmızı’ isimli belgeselin gösterimi, kan hastalarının yapmış oldukları çini, ahşap gibi eserlerin sergilenmesi ve kan hastalıklarına yönelik paneller ve kan bağışı etkinliklerinin yapılacağını ifade eden Kılıç, şöyle devam etti:
“Unutmayınız ki kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır. Ülkemiz genelindeki Talasemi ve orak hücre anemi hastalarının yaygın olmasından dolayı bu tür kan hastalarına her ay sürekli kan transfüzyonu gerekmektedir. Kan ihtiyacının karşılanması amacıyla gönüllüleri kan bağışlamaya davet ediyoruz. Ülkemiz genelinde 10 bin civarında Talasemi hastası ve 1,5 milyon da taşıyıcı bulunmaktadır.”
FRANSA’DA ‘CANNES’ ADANA’DA ‘KAN’
Talasemi Federasyonu Başkanı Ali Kılıç, 6-7-8 Mayıs 2016 tarihlerinde Adana’da gerçekleştirilecek Kan Film Festivali’nin ismini, Fransa’nın güneyindeki Cannes kentinde her yıl genellikle mayıs ayında düzenlenen Cannes Film Festivali’nin okunuşuna benzerliğinden esinlenerek oluşturduklarını sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.