Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana Film Festivali’nde jüriler açıklandı

19-25 Eylül Tarihleri Arasında Gerçekleştirilecek, 23. Uluslararası Adana Film Festivali Kapsamında Yapılacak “akdeniz Ülkeleri Uluslararası Kısa Film Yarışması” Ve “ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması”nda, Finale Kalan Eserleri Değerlendirecek Jüri Üyeleri Belli Oldu.

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2016 13:53
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2016 13:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adana Film Festivali’nde jüriler açıklandı
19-25 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek, 23. Uluslararası Adana Film Festivali kapsamında yapılacak “Akdeniz Ülkeleri Uluslararası Kısa Film Yarışması” ve “Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması”nda, finale kalan eserleri değerlendirecek jüri üyeleri belli oldu.
Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması’nda film dergisi "Synchronos Kinimatografos"un yönetmeni olan, günlük "Avghi" gazetesinde film ve televizyon eleştirmenliği yapan, ERT kanalında haftalık sine-kulübün yapımcılığını üstlenen, "Uluslararası Selanik Film Festivali"nin bir dönem yöneticiliğinde bulunan ve 2007’den bu yana Avrupa Parlamentosu "Lux Prize Komitesi"nin kurucu üyesi olan Michel Demopoulos, yarışmanın ilk jüri üyesi olarak karşımıza çıkıyor.
Belgesel programcısı ve yapımcısı olan, kısa filmleri içeren gezici program "Doxita"da kurucu ve küratör olarak görev yapan, "Full Frame Documentary Festival", "True/False" ile "Duke University Screen Society" gibi festivaller ve organizasyonlar için programlar gerçekleştiren, aynı zamanda Birleşmiş Milletler Kalkınma Planı, Bölgesel Doğu Avrupa ve Orta Asya projesinde iletişim ve multi-medya uzmanı olarak çalışan Karen Cirillo ise finalistleri değerlendirecek bir diğer isim.
"Filler ve Çimen", "Duvara Karşı", "Hırsız Var", "Yaşamın Kıyısında", "Son Umut" gibi çeşitli filmlere yapımcı ve ortak yapımcı olarak imza atan, birçok filmin senaryo ekibinde bulunan, 2000 yılından başlayarak çeşitli üniversitelerde yapım dersleri veren ve kendi yapım şirketinde çalışmalarına devam eden Ali Akdeniz, yine yarışmanın jüri üyeleri arasında olacak.
"Türk Usulü", "Öyle Bir Geçer Zaman ki’’, “Ulan Istanbul”, "Flinta", “Senden Bana Kalan”, “Yeter” gibi sinema ve TV dizilerinden tanınan, 15’ten fazla tiyatro oyununda rol almış, Avrupa Kalite Ödülleri (2011) ve World Consumer Ödülleri (2012) kapsamında "En İyi Kadın Oyuncu Ödülü"nün sahibi Wilma Elles ile 1968’de Türkiye’deki ilk kısa film festivali olan "Hisar Kısa Film Festivali"nin düzenleyicileri arasında yer alan, çeşitli konularda belgeseller üreten, ülkemizin "Belgesel Sinemacılar Birliği" yönetim kurulu üyeliği ve "İstanbul 1001 Belgesel Film Festivali" direktörlüğünü yürütmüş, belgesel film yönetmeni Nurdan Arca yarışmanın jüri üyeliklerini yapacak.
"Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması" jürisi
Ülkemizdeki Güzel Sanatlar ve İletişim Fakülteleri’ne devam eden öğrencilerin katılabildiği "Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması"nda ise araştırmaları değişik birçok yayın organlarında yayımlanan, Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı, Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Pof. Dr. Zakir Avşar, yarışmada finalistleri değerlendirecek isimler arasında.
"Gözümün Nuru" filmi ile 20. Uluslararası Altın Koza Film Festivali’nde ve 25. Uluslararası Ankara Film Festivali’nde "En İyi Kurgu", "Orman’", filmi ile 9. Uluslararası Londra Yönetmenlerin Dünya Sineması Festivali’nde, "Yabancı Dilde En İyi Kurgu" ve "Kalandar Soğuğu" filmi ile 35. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nde "En İyi Kurgu" ödüllerine sahip Ali Aga yarışmanın bir diğer jüri üyesi. "Yıldız Kısa Film Festivali"nin kurucularından olan, kısa film üzerine workshoplar düzenleyen, TRT’de metin yazarlığı yapan, birçok kanalda çeşitli programlarda görev alan, SİYAD üyesi, sinema yazarı ve Popüler Sinema Genel Yayın Yönetmeni Fırat Sayıcı, yine yarışmanın jüri üyeleri arasında olacak.
"Şehir Tiyatrosu" ve "Devlet Tiyatrosu"nda çeşitli oyunlarda görev alan, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nde oyunculuk ve diksiyon dersleri veren, "Yeter", "Kümes", "Serçe Sarayı", "Üzgünüm Leyla" filmlerindeki performanslarıyla beğeni kazanan oyuncu Selen Domaç ile 2005 yılında yönetmen yardımcısı olarak başladığı kariyerine, film sektöründe bir çok dizi ve sinema filminde yardımcı yönetmen olarak devam eden yönettiği “Yarım” isimli film ile "22. Adana Uluslararası Film Festivali"nden ödülle dönen, Çağıl Nurhak Aydoğdu Kılıç ise yarışmada jüri üyesi olarak görev yapacak diğer isimler.
Ulusal Öğrenci filmleri yarışmasında kurmaca, belgesel, deneysel ve canlandırma dallarında 32 film yarışacak. Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması’nda ise, yine aynı dallarda 66 film jüri önüne çıkacak.
Her iki yarışmada, kendi kategorilerinde ’En İyi Film’ seçilen eserler sahiplerine ödülleri, 24 Eylül Cumartesi akşamı yapılacak, Ödül Töreni’nde verilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.