Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Abdulvahap Gazi Türbesi restore edilmeyi bekliyor

Muş merkeze bağlı Çatbaşı köyünde bulunan Abdulvahap Gazi Türbesi restore edilmeyi bekliyor.Bakımsızlıktan yıkılma tehlikesi altında olan Abdulvahap Gazi Türbesi, içler acısı bir tabloyla karşı karşıya. Türbe hakkında gazetecilere...

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2018 14:14
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2018 14:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Abdulvahap Gazi Türbesi restore edilmeyi bekliyor

Muş merkeze bağlı Çatbaşı köyünde bulunan Abdulvahap Gazi Türbesi restore edilmeyi bekliyor.

Bakımsızlıktan yıkılma tehlikesi altında olan Abdulvahap Gazi Türbesi, içler acısı bir tabloyla karşı karşıya. Türbe hakkında gazetecilere açıklamalarda bulunan köy muhtarı Mehmet Koçlardan, türbeyi ziyaret eden misafirlerin bu durum karşısında utanç duyduklarını dile getirdi. Türbenin durumunun perişan bir vaziyette olduğunu ifade eden Koçlardan, "Türbenin restoresi ile ilgili yaptığımız bunca müracaatlara rağmen şu ana kadar herhangi bir çalışma yapılmamıştır. Biz bu kutsal ve tarihi türbenin tadilattan geçirilmesini istiyoruz. Özellikle Cumhurbaşkanımızdan beklentimiz buraya, türbeye yakışır hale getirmesini bekliyoruz ve türbeyi bu halden kurtarsın istiyoruz. Çünkü Türkiye’nin her tarafından olduğu gibi Avrupa’dan türbeye ziyarete gelen insanlar var. Buraya külliye yapılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Muş Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise, "Merkeze bağlı Çatbaşı köyü içinde bulunan ve tarihçesi henüz belirlenmeyen, tapuda mülkiyeti Çatbaşı köyü tüzel kişiliğine ait Abdulvahap Gazi Türbesi ve Çatbaşı Şehitliği, Erzurum Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğünün 03.02.1993 tarihi ve 524 sayılı kararı ile korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı olarak tescil edilmiş olup, Van Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun 02.06.2017 tarih ve 1654 sayılı kararı ile 1. grup yapı olarak belirlenmiştir. Söz konusu türbe, inanç turizmi açısından önemli bir yer olmakla birlikte Türkiye’nin dört bir yanından ziyaretçisi bulunuyor. Ancak zamanla doğal faktörler, çevresel faktörlerle birlikte en çok da definecilerin tahribatına maruz kalan türbe halen ilgili olarak 2017 yılı içerisinde Muş İl Özel İdaresi tarafından çevre düzenlenmesi, restorasyon çalışmalarına başlamıştır" denildi.

Açıklamada, söz konusu yerin restorasyon çalışmaları ile ilgili hazırlanan projenin son aşamasına gelindiği belirtildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.