Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ABD’li Ressam Reeves’in sergisi Kapadokya Sanat ve Tarih Müzesinde açılacak

Amerikalı Ressam Gabrielle Reeves, Kapadokya Sanat ve Tarih Müzesinde ‘Katmanlar’ adlı sergisini açacak.Sanat çalışmalarını ABD ve İstanbul’da sürdüren ve üç yıldır İbrahimpaşa’da Babayan Kültür ve Sanat Platformu’nun davetlisi...

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2016 15:42
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2016 15:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Amerikalı Ressam Gabrielle Reeves, Kapadokya Sanat ve Tarih Müzesinde ‘Katmanlar’ adlı sergisini açacak.
Sanat çalışmalarını ABD ve İstanbul’da sürdüren ve üç yıldır İbrahimpaşa’da Babayan Kültür ve Sanat Platformu’nun davetlisi olarak Kapadokya’ya gelen Ressam Reeves, Kapadokya’da bir köyde yaşadığı bu süreç zarfındaki gözlemlerini resim sanatı ile birleştirdi.
ABD’de Wyoming Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümü mezunu olan Gabrielle Reeves, son kişisel sergisini 2015 yılında Wyoming Casper’da Nicolaysen Sanat Müzesinde açmıştı. Resimlerinde tarz olarak belge niteliği taşıyan karşılaştırmalı kırsal ve kentsel manzaralarını çalışan Reeves, serginin adını neden, ‘Katmanlar’ olarak belirlediğini şöyle anlattı:
”Katmanlar Kapadokya’nın katmanlarından esinlenerek ortaya konmuştur. Tarih, tabiat,mimari ve sosyal yapıyı kastediyorum ‘katmanlar’dan. Bu bölge sürekli eski halinden dışa doğru genişlemiş ve genişlemeye devam ediyor. Kapadokya hala katmanlarının izlerini-altta yatan ruhunu-gözler önüne sermekte. Eserlerimde sürekli bir yıkım ve yenilenme, eskinin ayakları üzerinde duran yeni bir yaşam ve hayatı en az çevresi kadar katmanlı olan bir toplumu görebilmek mümkün. Dur durak bilmeyen dönüşümüyle Kapadokya’yı benim ikinci evim haline gelen bir köyüyle izleyenlere keşfetme fırsatı sunuyor.”
5 Ağustos’ta saat 14.00’da açılacak olan ‘Katmanlar’ sergisi 15 Ağustos’a kadar gezilebilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.