Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

8’den 80’e Tuvale Yansıyan Düşler

8’den 80’e her yaş grubunun eserlerinin yer aldığı ’Tuvale Yansıyan Düşler’ sergisi sanatseverlerle buluştu.Küçükçekmece Belediyesi Atakent Kültür ve Sanat Merkezi (AKSM), ‘Tuvale Yansıyan Düşler’ adlı resim sergisine ev sahipliği...

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2018 11:07
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2018 11:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
8’den 80’e Tuvale Yansıyan Düşler

8’den 80’e her yaş grubunun eserlerinin yer aldığı ’Tuvale Yansıyan Düşler’ sergisi sanatseverlerle buluştu.

Küçükçekmece Belediyesi Atakent Kültür ve Sanat Merkezi (AKSM), ‘Tuvale Yansıyan Düşler’ adlı resim sergisine ev sahipliği yaptı. Sergi, 8’den 80’e her yaş grubunun eserlerini sanatseverlerle buluşturuyor.

Avrupa Konutları Hobi Evi Leyla Kıratlı Resim Atölyesi’nde eğitim alan kursiyerler, 3 yıllık çalışmalarının ürünleri olan eserleri sergide bir araya getirdi.

12 sanatçının resim çalışmalarının bulunduğu sergide 9 kursiyerin daha önce eline fırça bile almadığına dikkat çeken eğitmen Leyla Kıratlı, “Sanatseverlerimizi sergimize bekliyoruz. Yeteneğim yok demesinler. Eğitimle her şey öğrenilir. 8 yaşında eline hiç fırça almamış çocukla, 80 yaşında eline hiç fırça almamış bir kadının aldıkları eğitimle oluşturduğu harikalara tanık olmanızı istiyoruz” diye konuştu.

“Türk gençleri beni örnek almalı”

Sergide yağlıboya eserleri bulunan 80 yaşındaki Rahiye Karaman, ilk kez 3 yıl önce fırçayı eline aldığını ifade ederek, “Kendime 77 yaşımdan sonra vakit ayırabildim. 78 yaşında başladım. Bu yıl 80 yaşıma giriyorum. Türk gençleri benden utansınlar. Resim yeteneğim yok diye bir şey olmaz. Sanat çalıştıkça terakki eder. İçinizde de varsa hiçbir zaman geç olmadığını düşünüyorum. İçimdeki renkleri 78 yaşımdan sonra ortaya çıkardım” diye konuştu.

Sergi 12 Şubat’a dek AKSM’de ziyaretçilerini ağırlayacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.