Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

850 yıllık tarihi Sivrihisar Çardak Hamamı restore ediliyor

Sivrihisar Belediyesi tarafından aslına uygun restorasyonu yapılacak Selçuklu eseri Tarihi Sivrihisar Çardak Hamamı yeniden hizmete girecek.Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü’nün girişimleri ve Eskişehir Valiliği’nin desteği...

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2016 14:23
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2016 14:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
850 yıllık tarihi Sivrihisar Çardak Hamamı restore ediliyor
Sivrihisar Belediyesi tarafından aslına uygun restorasyonu yapılacak Selçuklu eseri Tarihi Sivrihisar Çardak Hamamı yeniden hizmete girecek.
Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü’nün girişimleri ve Eskişehir Valiliği’nin desteği ile Sivrihisar Hamamkarahisar mahallesinde bulunan tarihi hamam restore edilerek tekrar hayat bulacak. 1175 yılında Umurbey tarafından yaptırılan tarihi hamama ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Yüzügüllü, Çardak Hamamı’nın, tarihi ve kültürel miras açısında önemli bir eser olduğunu belirtti. Yüzügüllü, “İlçemizin en önemli tarihi varlıklarından birisi olan Çardak Hamamı, yaklaşık 850 yıllık geçmişe sahip. Tarihi Selçuklu eseri hamamın kısa sürede aslına uygun restorasyonunu yapıp Sivrihisar’ımızın ve Eskişehir halkımızın hizmetine sunulması ve bu kültürel mirasımızın korunup tekrar ülkemize kaplıca turizm merkezi olarak kazandırmayı hedefliyoruz. Hamamın restorasyon projeleri çizildi, koruma kurulundan onaylandı, ihale süreci ve akabinde de restorasyon çalışmaları başlayacak. Bu kültürel mirasımız restorasyonu tamamlandığında ilçemize bir doğal mirası daha kazandırmış olacağız. Sivrihisar’ımıza, Eskişehir’imize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Ayrıca aynı alanda bulunan ve 1259 yılında Türkmen Bayındır Boyu Beyi, Emir Seyfettin Kızıl tarafından yaptırılmış, Türkiye’de ki nadir örneklerden Selçuklu Mirası Hamamkarahisar Cami restorasyonu için de Sivrihisar Belediyesi ile Vakıflar Bölge Müdürlüğü arasındaki görüşmelerin olumlu sonuçlanması halinde bu tarihi eserin de restore edilerek bölge önemli bir doğal turizm merkezi haline geleceği belirtildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.