Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

7. Ulusal Sanat Çalıştayı Başladı

Tepebaşı Belediyesi’nin düzenlediği 7. Ulusal Sanat Çalıştayı, Tepebaşı Belediyesi Özdilek Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen törenle başladı.Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç açılışta yaptığı konuşmada, sanata...

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2016 12:21
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2016 12:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
7. Ulusal Sanat Çalıştayı Başladı
Tepebaşı Belediyesi’nin düzenlediği 7. Ulusal Sanat Çalıştayı, Tepebaşı Belediyesi Özdilek Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen törenle başladı.
Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç açılışta yaptığı konuşmada, sanata ve kültüre çok değer verdiklerini ve onunla beraber yaşamaya gayret ettiklerini söyledi. Kentliyi de o kültür içinde yönlendirmeye çalıştıklarını belirten Ataç, “Bu gün biz dört konuya daha çok ağırlık veriyoruz. Birincisi sanat-kültür, ikincisi sağlık, üçüncüsü spor, dördüncüsü ise sosyal projeler. Bunlarla ilgili çalışmalar yapıyoruz ve bu çalışmalar da bu gün Tepebaşı Belediyesi’ni diğer belediyelerden ayrıcalıklı duruma getiriyor. Tepebaşı Belediyesi’nin sanat etkinliklerinin geçmişi 2001 yılına kadar gidiyor. Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu ile başlayan süreç, Sanat Çalıştayı ve Şiir Buluşması ile devam ediyor ve Eskişehir sanat hayatına yeni bir ivme veriyor. Bu çalışmalar sonucunca sanat çalıştayı ile kentimize 300’den fazla eser kazandırdık. Yine Pişmiş Toprak Sempozyumu ile 100’den fazla heykelimiz oldu. Hepinize tekrar hoş geldiniz diyorum sevgi ve saygılar sunuyorum” şeklinde konuştu.
Açılış sırasında söz alan Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim İş Eğitimi Ana Bilim Dalı Bölümü emekli öğretim üyesi Doç. Dr. Numan Arslan, kültür ve sanatın İstanbul, Ankara, İzmir gibi illerde yoğunlaştığını kaydederek, “Halkımızla sanat ve sanatçıyı buluşturmak amacıyla Tepebaşı Belediyesi’nde başlattığımız ulusal sanat çalıştayı geleneksel olarak devam ediyor. Bu başarı Eskişehir ve yurt genelinde yankı uyandırıp kabul görmüş diğer illerimizde de yapılarak yaygınlaşmaya başlamıştır. Bu hareketi ilk olmanın gurur ve sevincini yaşıyoruz” dedi.
7. Ulusal Sanat Çalıştayı’na katılan sanatçılar adına konuşma yapan Erol Özden ise; Eskişehir’e en son 50 sene önce geldiğini vurgulayarak, “Değişim inanılmaz. Burası tam bir Atatürk kenti, cumhuriyet kenti olmuş. Çağdaş, modern ve aydınlık bir kent haline gelmiş. Atatürk’ün söylediği çok güzel bir söz var. “Güzel sanatlardaki başarı, inkılapların başarılı olduğunun kanıtıdır.” Sanatçılara önem vermek insanın kültür değerleriyle ilgilidir. Tepebaşı Belediyesi bunu 7 yıldır sürdürüyor. Ben başta Tepebaşı Belediye Başkanı olmak üzere emeği geçenleri kutluyorum” ifadelerin kullandı.
Açılış sırasında söz alan Ulusal Kanal Programcısı Zafer Bilgin de iyi dileklerini iletirken, Tepebaşı Belediyesi Özdilek Sanat Merkezi’nde eğitim veren müzik eğitmenleri de küçük bir konser verdiler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.