Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

53. Uluslararası Antalya Film Festivali "Ulusal belgesel" ve "Kısa film" kategorileri belirlendi

Antalya’da bu yıl 53’üncüsü düzenlenecek olan Uluslararası Antalya Film Festivali’nin "Ulusal belgesel" ve "Kısa film" kategorilerinde yarışacak eserler belirlendi.53. Uluslararası Antalya Film Festivali organizasyonundan yapılan açıklamada,...

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2016 17:40
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2016 17:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
53. Uluslararası Antalya Film Festivali "Ulusal belgesel" ve "Kısa film" kategorileri belirlendi
Antalya’da bu yıl 53’üncüsü düzenlenecek olan Uluslararası Antalya Film Festivali’nin "Ulusal belgesel" ve "Kısa film" kategorilerinde yarışacak eserler belirlendi.
53. Uluslararası Antalya Film Festivali organizasyonundan yapılan açıklamada, ulusal belgesel ve kısa film seçkilerinin Türkiye sinemasının usta yönetmenlerinden genç yeteneklerine açılan bir yelpaze oluşturduğu kaydedildi.
Açıklamada, festivalin kısa film ve belgesel dallarında nitelikli yapımlara destek verip üretim gücünü arttırmayı, ulusal ile uluslararası düzeyde izlenme oranlarını çoğaltacak alt yapıyı oluşturmayı, finansman bulmakta güçlük çeken yapımlara kaynak oluşturmayı hedefleyen çalışmalarını sürdürdüğü ifade edildi. Bu kapsamda belgesel filmlerin ulusal ve uluslararası uzun metrajlı film yarışmasına da katılabildiği belirtildi. Belgesellerin, Sümer Tilmaç Antalya Film Destek Fonu ve Antalya Film Forumu’nun Belgesel Pitching Platformu’nda değerlendirildiği bildirildi.
Bu yılki Ulusal Belgesel seçkisinde Mustafa Ünlü’nün "Ah", Özgü Özbudak’ın "Balerin’in bir günü", Mesut Gengeç ve Bülent Günal’ın "Ben Ömer", Hasan Özgen’in "Bir yenilginin anatomisi", Bekir Bülbül’ün "Bulgur değirmeni", Yavuz Selim Taşçıoğlu’nun "Dağların oğlu", Mehmet Yamak’ın "Gelin", Engin Türkyılmaz’ın "Gözyaşı yolu", Sinan Aygün’ün "İçimizdeki öküz", Burak Doğan’ın "Işıklık", Binnur Karaevli ve Fatih Kaymak’ın "İstanbul’un gözü", Emre Karapınar’ın "Lamorde", Yunus Ozan Korkut’un "My Suburhan Stories", Celal Argın’ın "Pervane", Mümin Barış ve Reşit Ballıkaya’nın "Rafet’in Çocukları", Duygu Üzel ve İrem Özyürek’in "Susuz Yaz’ın izinde" belgesellerinin yarışacağı ifade edildi.
Ulusal Kısa Film seçkisinde ise Metehan Şereflioğlu’nun "7 santimetre", Hakan Hücum’un "Büst", Sezen Kayhan’ın "Elene", Caner Baykara’nın "Göç Mevsimi", Arif Akdenizli "I Know My Murdeer", Pınar Yorgancıoğlu "Nebile Hanımın Solucan Deliği", Melisa Üzeri’nin "Patates Olmasın", Hasan Can Dal’ın "Siyah Çember", Umut Beşkırma’nın "Yeryüzündesin. Bunun Bir Tedavisi Yok" ve Cenk Ertürk’ün "Zeitgeist" adlı kısa filmlerinin Altın Portakal için yarışacağı açıklandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.