Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

52. Kütüphane Haftası Açılış Töreni

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, "Ülkemize karşı sanki bir anlamda yeniden Kurtuluş Savaşı’nda, ulusal bağımsızlık mücadelesinde olduğu gibi tüm emperyalistlerin Türkiye’ye karşı postmodern bir haçlı savaşı...

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2016 11:36
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2016 11:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, "Ülkemize karşı sanki bir anlamda yeniden Kurtuluş Savaşı’nda, ulusal bağımsızlık mücadelesinde olduğu gibi tüm emperyalistlerin Türkiye’ye karşı postmodern bir haçlı savaşı başlatmaları karşısında biz Milli Kütüphane’nin çatısı altında diyoruz ki: Milletimiz büyüktür, milletimiz azizdir geçmişte olduğu gibi bugün de yapılan saldırılara el birliğiyle, topyekün yüreğinden cevap verecektir ve cevap vermeye devam edecektir" dedi.
Uluslarası 52. Kütüphane Haftası açılış töreni Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman’ın katılımıyla gerçekleşti. Tören açılışında Devlet çok sesli korosu mini bir konser verdi.
Yayman, "UNESCO’nun 2016 yılını Uluslararası Küresel Anlayış Yılı olarak ilan etmesinden yola çıkarak 52. Kütüphane Haftası’nın ana temasını ’Küresel Anlayış ve Kütüphaneler’ olarak belirledik" ifadesini kullandı.
TÜRKİYE’DEKİ BİRLİK, KARDEŞLİK RUHUNA MESAJ
Yayman bölgede yaşanan krizler, mülteci sorunu, Suriye’deki iç savaş ile ilgili şu değerlendirmede bulundu:
"Bölgemizde yaşanan krizler, Suriye’de yaşanan iç savaş, mülteciler meselesi ve son dönemde hepimizi derinden etkileyen terör eylemleriyle bu haftanın temasının ve etkinliklerin daha anlamlı olacağını düşünüyoruz. Böyle bir ortamda kitaptan bahsetmek, dinimizin emri olan ’oku’ dan bahsetmek hepimizin arzu ettiği Türkiye’deki birlik, kardeşlik ruhuna, dostluk mesajına vesile olacağını temenni ediyorum."
"EN BÜYÜK HEDEFİMİZ YAŞAYAN KÜTÜPHANELER"
Kütüphanelerin duygu dünyasında çok önemli anlam ifade ettiğini kaydeden Yaman, "Türkiye’de ciddi anlamda kütüphanelere ihtiyaç var. Biz yeni dönemde kültür ve sanat alanında değerli çalışmalara imza atacağız. Sayın bakanımızın ifade ettiği gibi; ’Biz şehirlerimizin en güzel mekanlarının kütüphane binaları olmasını istiyoruz’. ’Cumhuriyetimizin temeli kültürdür’ bizim gerçekten Mustafa Kemal’in ifade ettiği bu sözde olduğu gibi kültür alanında, sanat alanında, edebiyat alanında önümüze büyük hedefler koymamız gerekiyor.Yeni bir mekan anlayışıyla ’yaşayan kütüphane’, şehir müzeleri ve kültür-sanat merkezleri yapmak bizim en büyük hedeflerimiz arasında" şeklinde konuştu
Yaman, Yaşayan kütüphane konseptinin en büyük hedef olduğunun altını çizerek, "Her şehirde yaşayan kütüphaneler olsun, kütüphaneler dolsun taşsın. Milletleri millet yapan dünya kültür mirasına yaptıkları katkıdır" ifadelerini kullandı.
"TÜRKİYE’YE KARŞI POSTMODERN BİR HAÇLI SAVAŞI BAŞLATILDI"
Birlik ve beraberliğe vurgu yapan Yaman şunları kaydetti:
"Ben, sen yok biz varız. Biz hep birlikte Türkiye’yiz. Ülkemize karşı sanki bir anlamda yeniden Kurtuluş Savaşı’nda, ulusal bağımsızlık mücadelesinde olduğu gibi tüm emperyalistlerin Türkiye’ye karşı postmodern bir haçlı savaşı başlatmaları karşısında biz Milli Kütüphane’nin çatısı altında diyoruz ki: Milletimiz büyüktür, milletimiz azizdir geçmişte olduğu gibi bugün de yapılan saldırılara el birliğiyle, topyekün yüreğinden cevap verecektir ve cevap vermeye devam edecektir."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.