Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

400 yıllık tarih yeniden canlanıyor

Gebze’nin tarihi bir değeri restorasyon çalışmalarıyla ayağa kaldırılacak.Tarihi Su Dolabı’nın restorasyon çalışmaları, Gebze Belediyesi tarafından başlatıldı. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebze Alaettin Kurt Stadının yanında...

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2017 11:58
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2017 11:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
400 yıllık tarih yeniden canlanıyor

Gebze’nin tarihi bir değeri restorasyon çalışmalarıyla ayağa kaldırılacak.

Tarihi Su Dolabı’nın restorasyon çalışmaları, Gebze Belediyesi tarafından başlatıldı. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebze Alaettin Kurt Stadının yanında bulunan Tarihi Su dolabındaki çalışmaları yerinde inceledi. Gebze Belediyesi tarafından Anıtlar Yüksek Kurulundan alınan onayla 400 yıllık yapı olan Tarihi Su Dolabı’nda restorasyon çalışmalarına başlandı. Atıl halde bulunan tarihi yapıda sökme işlemlerini tamamlayan ekipler, çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürüyor. Yıl sonunda bitmesi planlanan tarihi su dolabında çalışmalar aslına bağlı kalacak şekilde sürdürülüyor.

Çalışmaların büyük bir titizlikle ve yoğun bir şekilde sürdüğü Tarihi Su Dolabı hakkında konuşan Başkan Köşker, “400 yıllık bir tarihi değeri bulunan Tarihi Su Dolabını aslına uygun şekilde yeniden kazanmak için çalışmalara başlandı. Anıtlar Yüksek Kurulu’ndan alınan onay ile bu tarihi değerimizi yeniden gün yüzüne çıkarmak için başlattığımız çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Gebze sadece bir sanayi şehri değil, tarihi ve kültürel değerleriyle de çok önemli bir şehir. Biz bu değerlere sahip çıkmalıyız. Burada yapılan çalışmalarda kesinlikle aslına bağlı kalınarak 400 yıllık tarihi bir yapıya yeniden hayat veriyoruz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.