Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

4. Milas Zeytin Hasat Şenliğine son şekli verildi

Muğla’nın Milas ilçesinde 25-26 Kasım 2017 tarihleri arasında bu sene 4’ncüsü düzenlenecek olan Zeytin Hasat Şenliği programına, Kaymakam Eren Arslan başkanlığında toplanan komite son şeklini verdi. Şenlik, önceki yıllardan farklı...

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2017 17:49
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2017 17:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
4. Milas Zeytin Hasat Şenliğine son şekli verildi

Muğla’nın Milas ilçesinde 25-26 Kasım 2017 tarihleri arasında bu sene 4’ncüsü düzenlenecek olan Zeytin Hasat Şenliği programına, Kaymakam Eren Arslan başkanlığında toplanan komite son şeklini verdi. Şenlik, önceki yıllardan farklı bir içerikle Prof. Dr. Canan Karatay’ın katılımıyla yapılacak.

Bu sene Milas’ta 4’ncüsü 25-26 Kasım 2017 tarihleri arasında düzenlenecek olan Zeytin Hasat Şenliği programı, Milas Kaymakamı Eren Arslan başkanlığındaki şenlik komitesi tarafından görüşülerek, programa son şekli verildi.

İki gün sürecek olan şenlikte hiçbir aksaklığın yaşanmaması için gerçekleştirilen toplantıda, programın tüm ayrıntıları görüşülerek, alınması gereken tüm önlemler bir kez daha gözden geçirildi.

4’ncü Zeytin Hasat Şenliği 25 Kasım 2017 Cumartesi günü saat 10’da kortej yürüyüşü ile başlayacak. Atapark’ta son bulacak yürüyüşün ardından MİFAD (Büyükler) Halk Oyunları Ekibinin gösterisinin ardından bu kez miniklerden oluşan folklor ekibi sahne alacak. Açılış konuşmalarının ardından protokol tarafından standlar gezilecek. Öğle yemeğinin ardından Prof. Dr. Canan Karatay’ın konuşmacı olarak katılacağı Belediye Toplantı ve Düğün Salonu’ndaki söyleşinin ardından Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla Ticaret Odası ve Zeytin Dostu Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen Zeytinyağı Tadım Eğitimi gerçekleştirilecek.

Söyleşinin ardından Menteş Mahalle yolu üzerindeki Erdoğan Siler’e ait zeytinlikte, zeytin hasadı yapılırken, ardından Uğur Özen’a ait Özen Zeytinyağı Fabrikası’nda zeytin sıkım işlemi ve fidan dikimi gerçekleştirilecek.

Bu arada Atapark’ta, Milas Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları karma ve bireysel sergi, Efeler Arası Zeytin Yeme Yarışması, Zeytin Kırma Yarışması, Minikler Zeytin Sıkımı işlemi sürerken, ilk günün programı Ada Müzik Konseri ile son bulacak.

26 Kasım 2017 Pazar yani şenliğin ikinci gününde program saat 10’da, Milas-Yatağan Karayolu Kavşağı başlangıç noktasından Atapark’a kadar yapılacak olan Sağlık koşusu ile başlayacak. Özge Koleji Resim Atölyesi, Meslek Yüksekokulu T-Shirt Baskı Atölyesi, Özge Koleji Spor Yarışmaları ve Şiir-Kompozisyon-Resim Yarışması, Sağlık Koşusu Ödül töreni gerçekleştirilecek. Saat 14’te ise Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda, ‘Coğrafi İşaret’ konulu panel düzenlenecek. Moderatör Yrd. Doç. Dr. Figen Çukur tarafından yönetilecek olan panele; Doç. Dr. Renan Tunalıoğlu, İlhan Koçulu ve Yrd. Doç. Dr. Fahri Yemişçioğlu konuşmacı olarak katılacak. Saat 15’te ise Kaliteli Zeytinyağı Tanıma Programı, Zeytin Dostu Derneği ve Yazar Yonca Tokbaş tarafından sunulacak.

15.30’da Sınır Tanımayan Şefler Derneği üyeleri hünerlerini sergileyecekler. Sınır tanımayan şeflerin ardından bu kez mahalleler arası yemek yarışması yapılırken program, Koliva konseri ile sona erecek.

Dereceye girenlere çeşitli ödüller

Zeytin Hasat Şenliği komitesi, bu sene dördüncüsü düzenlenecek olan Zeytin Hasat Şenliği’nin ikinci gününde yapılacak olan mahalleler arası yemek yarışması için bu sene bir farklılık yaparak, dereceye girenlere çeşitli ödüllerin verilmesini kararlaştırdı.

Buna göre birinciye, bulaşık makinası, ikinciye mini fırın ve üçüncüye ise küçük ev aletleri verilirken yarışma, mahalleler arası ve bireysel katılımla yapılacak.

Yarışma için yapılan başvurulardan ilk 20’si yarışmaya alınırken, dereceye giren ilk üçün dışındaki tüm katılımcılar birer çeyrek altınla ödüllendirilecekler. Yarışmaya başvurular ise Milas Kaymakamlığı Turizm Danışma Bürosu’na yapılacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.