Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

300 yıllık tarihi konağının kapılarını vatandaşlara açtı

Eskişehir’in Odunpazarı ilçesinde yer alan Hafız Ahmet Efendi konağının sahibi Gülşen Cengiz, 7. kuşak olarak tarihi konağın kapılarını vatandaşlara açtı.Eskişehir’in en eski yerleşim yerlerinden biri olan tarihi Odunpazarı bölgesi,...

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2016 13:03
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2016 13:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
300 yıllık tarihi konağının kapılarını vatandaşlara açtı
Eskişehir’in Odunpazarı ilçesinde yer alan Hafız Ahmet Efendi konağının sahibi Gülşen Cengiz, 7. kuşak olarak tarihi konağın kapılarını vatandaşlara açtı.
Eskişehir’in en eski yerleşim yerlerinden biri olan tarihi Odunpazarı bölgesi, geçmişi yaşatmaya devam ediyor. Bölgede bulunan eski konaklardan birinin son sahibi olan 62 yaşındaki Gülşen Cengiz, mirasının kapısını vatandaşlara da açtı. Masa ve sandalyelerle süslediği konağın avlusunu bir kahve bahçesine dönüştüren Cengiz, misafirlerine Odunpazarı’nı da anlamaya devam ediyor. Dedesinin yaşadığı dönemlerde çok sevildiği için konağa isminin verildiğini belirten Cengiz, antika eşyaları da saklamaya devam ediyor.
"Babamın sallandığı beşiği saklıyorum"
Babasının sallandığı beşiğin bile konakta yer aldığını anlatan Gülşen Cengiz, konağın birçok tarihi esere de ev sahipliği yaptığını dile getirdi. Yapılan son restorasyon ile evlerin viraneden konağa döndüğünü belirten Cengiz, "2005 yılında evlerimizin yeniden konağa dönmesi bizim için büyük bir sevinç oldu. Ben de kapılarımı açarak sevincimi paylaşmak istedim. Odunpazarı bölgesinde yapılan çok büyük bir emek var. Ben de kapılarımı açarak takdirimi belli etmek istedim. 9 odalı bir konağımız var. Hafız Ahmet Efendi konağı. Tanınmış kişiliğinden dolayı konak dedemin ismini aldı. Aslında konak, dedeme de dedelerinden kalmadır. Ben de 1717 tarihli evimizin 7. kuşağıyım. İnşallah 9. kuşakları bekliyoruz" dedi.
Öte yandan Gülşen Cengiz, Odunpazarı’na gelen vatandaşları kahve içmek için konağa beklediğini de sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.