Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

3 Kitap Bir Arada

Şair Mehmet Aycı’nın çalışmalarını uzun yıllar sürdürdüğü 3 kitabı imza gününde Ankaralı okuyuculara tanıtıldı.“Çarşaftan kol atmak”, “Şehir mektupları” deneme kitapları ve “Zeliha’nın ön dişi haiku defteri” şiir...

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2016 18:13
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2016 18:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şair Mehmet Aycı’nın çalışmalarını uzun yıllar sürdürdüğü 3 kitabı imza gününde Ankaralı okuyuculara tanıtıldı.
“Çarşaftan kol atmak”, “Şehir mektupları” deneme kitapları ve “Zeliha’nın ön dişi haiku defteri” şiir kitabının imza gününde, Ankara’da imza günlerinin fazla yaygın olmadığına dikkat çeken Aycı, “Derleme incelmelerle birlikte toplamda 30 civarında kitabımız var. İmza günleri yazar okur buluşması açısından önemli Ankara’da pek yapılamıyor. Ankara’da okurlarında birbirini görmesi açısından özellikle seçtik. Kitapla ve yazarla buluşması açısından önemli” dedi.
“EDEBİYAT TÜRKİYE’DE HALA DERGİLER ÜZERİNDEN YÜRÜYOR”
Bir yılda çıkan kitapları o yıl yazılmış gibi algılamamak gerektiğini belirten Aycı, “Kitaplar şiir ve deneme olduğu için onun bir yazım süreci var. Örneğin Şehir mektupları 40 aydır bir dergide yayınlanıyor. Edebiyat Türkiye’de hala dergiler üzerinden yürüyor. Hep şikâyet ediyoruz ama kitap hala okunuyor. Kitap tekerlek gibi dijital çağın bilişimi ne kar gelişirse gelişsin kitap öneminden bir şey kaybetmeyecek nasıl tekerlek icadından bu yana öneminden bu yana bir şey kaybetmediyse… Dijital devrimle birliktede kitap satışlarında patlama oluyor. Önemli bir şey göz ardı edilmemesi gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.