Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

20 Yılda 4 Bin Kitap Okudu

Samsun’da 20 yılda 4 binden fazla kitap okuyan bir kişi evinin bir odasını kütüphaneye çevirerek burada okuduğu 2 bin 200 kitabı saklıyor.Samsun’un İlkadım ilçesi Kadıköy Mahallesi’nde ikamet eden 38 yaşındaki Nuh Çaplı, okuduğu...

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2016 13:07
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2016 13:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
20 Yılda 4 Bin Kitap Okudu
Samsun’da 20 yılda 4 binden fazla kitap okuyan bir kişi evinin bir odasını kütüphaneye çevirerek burada okuduğu 2 bin 200 kitabı saklıyor.
Samsun’un İlkadım ilçesi Kadıköy Mahallesi’nde ikamet eden 38 yaşındaki Nuh Çaplı, okuduğu kitapları saklayarak evinin bir odasını kütüphaneye çevirdi. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Bölümü’nden 2002 yılından mezun olan Nuh Çağlı, KPSS sınavlarında öğretmen olarak atanamayınca bu kez Sağlık Bakanlığı’nın 2011 yılında açtığı KPSS’yi kazanarak Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde memur olarak göreve başladı. Hastanede memur olarak çalışan Nuh Çaplı’nın kitaba olan aşkı bitmek bilmiyor. Her türlü kitapları okuduğunu, özellikle edebiyat ağırlıklık kitapları tercih ettiğini belirten Nuh Çaplı, "Özellikle yıldır 4 binden fazla kitap okudum. Okuduğum kitaplardan 2 bin 200 tanesini evimin bir odasını kütüphaneye çevirdim ve burada muhafaza ediyorum. Bu kitapların değeri yaklaşık 60 bin lira. Gençlere kitap okumayı tavsiye ediyorum. Günümüzde gençler sosyal medyada vakit geçirmekten kitap okumaya zaman ayıramıyorlar. Benim tavsiyem çok kitap okusunlar ve genellikle hayata dönüm ve hayatı örnek alan kitapları okumayı tercih etsinler. Üniversite bitirip, kitap okuyup eğer okudukları kitaplar hayatta onlara bir simit satarken bile faydası yoksa okumanın kitap okuyanın bir anlamı yok. Okumak iptiladır, müptelalara selam olsun" dedi.
Nuh Çaplı, Üstad Şair-Yazar Necip Fazıl’ı örnek aldığını sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.