Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akdeniz'de felaket: 17 ölü

İtalya'nın Sardunya Adası'ndaki "Kleopatra" hortumu nedeniyle ölenlerin sayısı 17'ye yükselirken, hükümet adada acil durum ilan etti.

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2013 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2013 15:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Akdeniz'de felaket: 17 ölü

 

Adadan yeni felaket ve maddi hasar haberleri gelmeye devam ediyor. Açıklanan son verilere göre, hortum felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 17'ye yükseldi. Ölenlerden 13'ünün hortumdan en çok etkilenen Olbia kentinden olduğu bildirildi. Ölenler arasında 2 ve 3 yaşlarında iki de bebek bulunuyor.

 

Felaketin en çok etkilediği Olbia kentindeki arama-kurtarma faaliyetlerine İtalyan ordusu da katıldı.

 

Kötü hava koşulları sebebiyle adadaki çok sayıda karayolu, toprak kayması ya da su baskını gibi nedenlerle ulaşıma kapanırken, hava, deniz ve demiryollarında da aksaklıklar yaşanıyor.

 

Sardunya için meteorolojik alarm durumunun yarın da devam edeceği açıklandı.

 

HÜKÜMET ACİL DURUM İLAN ETTİ

Başbakan Enrico Letta, felakete ilişkin yaptığı açıklamada, Sardunya'daki hortum felaketi nedeniyle ulusal trajedi yaşadıklarını, Sivil Savunma Direktörü Franco Gabrielli ile yakın temasta olduklarını ve durumu yakından takip ettiklerini belirtti.

     

Letta başkanlığında toplanan bakanlar kurulu da Sardunya Adası'nda dün meydana gelen doğal afetten ötürü adada "acil durum" ilan ederken, Sardunya için 20 milyon avroluk bir kaynağın ayrıldığını açıkladı.

     

Sardunya'daki durumu Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano'nun da yakından takip ettiği, Sardunyalılara yönelik dayanışmasını dile getirdiği belirtildi.

     

Doğal afetin ardından hemen olay yerine intikal eden Sivil Savunma Direktörü Franco Gabrielli de "Bu bir doğal felaket. Son 24 saatte bölgeye 6 aylık miktara eşit yağış düşmüş durumda" diyerek, yaşanan felaketin büyüklüğüne dikkati çekti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.