Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“1915 Bir Hilal Uğruna” Samsun’da Sergilendi

Samsun’da 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında ‘1915 Bir Hilal Uğruna’ isimli gösteri Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın katılımı ile sahnelendi.Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen...

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2016 23:29
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2016 23:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
“1915 Bir Hilal Uğruna” Samsun’da Sergilendi
Samsun’da 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında ‘1915 Bir Hilal Uğruna’ isimli gösteri Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın katılımı ile sahnelendi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen Cumhurbaşkanlığı tarafından teşvik edilen gösteri Tekkeköy ilçesindeki Yaşar Doğu Spor Salonu’nda sahnelendi. Osman Gazi’nin rüyası ile başlayan, İstanbul’un fethinden Çanakkale’ye uzanan ve Çanakkale’de hangi değerlerin koruduğunu güçlü görsel efektler 3 boyutlu gösteriler ve tiyatral unsurlarla anlatan 1915 Bir Hilal Uğruna isimli gösteri de 210 oyuncunun katılımı ile izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı.
Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, Devlet Halk Dansları Topluluk Müdürlüğü, Devlet Halk Dansları Gençlik ve Çocuk Topluluğu, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu Mehter Grubu, Senagalli Oyuncular, Dans Türkiye Topluluğu’nun görev aldığı 1915 Bir Hilal Uğruna isimli gösteri, binlerce kişinin beğenisini kazandı.
Gösteriye ayrıca Samsun Valisi İbrahim Şahin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, askeri ve mülki erkan ve vatandaşlar katıldı.
2 saat süren gösteri, izleyenler tarafından ayakta alkışlandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.