Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

19. Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali başladı

19. Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, ’Giydirici’ adlı oyunla başladı. Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü ise tanınmış oyuncu Ayten Gökçer’e verildi.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2017 21:19
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2017 21:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

19. Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, ’Giydirici’ adlı oyunla başladı. Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü ise tanınmış oyuncu Ayten Gökçer’e verildi.

Sabancı Vakfı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları işbirliğiyle düzenlenen Türkiye’den 12, yurt dışından 9 olmak üzere toplam 21 oyunun sahneleneceği 19. Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali’nin açılış töreni, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Festivalin açış konuşmasını yapan Devlet Tiyatroları Genel Müdür Yardımcısı Erdal Küçükkömürcü, festivalde emeği geçenlere ve Adana halkına teşekkür etti.

Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan ise, festivalin Adana’yı kültür sanat şehri yapma hayalinin bir ürünü olduğunu vurgulayarak, “Dünyayla bütünleşmek, sanatın ortak diliyle konuşmak için bu etkinlikleri destekliyoruz. Sadece bununla da kalmayıp Türkiye’nin her tarafına inşa ettiğimiz kalıcı eserlerle bu alana yatırım yapıyoruz. Bunlar toplumun her kesiminin kültür sanata erişimini kolaylaştıran adımlardı. Tüm çalışmalarda sanatı herkes için erişilebilir kılmayı ve daha fazla insanı sanatla buluşturmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Adana Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz da, tiyatronun insanı hayatta tuttuğunu dile getirerek, festivalde emeği geçenlere teşekkür etti.

Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü Ayten Gökçer’e verildi. Sağlık sorunları nedeniyle törene katılamayan Gökçer’in ödülünü yeğeni Serap Sağlar aldı. Ödülün çok değerli olduğunu kaydeden Sağlar, “Sanat yaşamın gerçekten güzelliğidir ve tiyatro yaşamın ta kendisidir. Yaptığımız iş, yapılan iş gerçekten çok zor, çok emek isteyen bir iş. Ülkemizin koşulları yaptığımız işin ne kadar büyük ve değerli olduğunu bir kez daha anlatıyor” diye konuştu.

Ödül töreni sonrası Devlet Tiyatroları sanatçısı Celal Kadri Kınoğlu, Dünya Tiyatrolar Günü Bildirisi’ni okudu. Ardından ’Giydirici’ adlı oyun izlendi. Açılışa eski Kültür ve Turizm Bakanı Fikri Sağlar, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer de katıldı.

Festivalde Türkiye’den 12, yurt dışından 9 oyun sahnelenecek

30 Nisan’a kadar devam edecek festivalde bu yıl Rusya’dan “Romeo ve Juliet” ve “Anna ve Amiral”, İspanya’dan “The GagFather”, Gürcistan’dan “Vişne Bahçesi”, Makedonya’dan “Yaşlı Bir Palyaço Aranıyor”, Sırbistan’dan “Antigone” oyunları ile İtalya’dan “Kütük Evi” isimli çocuk oyunu sahnelenecek. Türkiye’den ise İstanbul Devlet Tiyatrosu “Giydirici”, İzmir Devlet Tiyatrosu “Ermişler ya da Günahkarlar”, Diyarbakır Devlet Tiyatrosu “Üç Kız Kardeş”, Ankara Devlet Tiyatrosu “Gayrı Resmi Hurrem”, Tiyatro Adam “Ivan Ivanoviç Var Mıydı, Yok Muydu?”, Tiyatro Kare “Ahududu”, Pürtelaş Tiyatro “Parçacıklar”, Tiyatro Platform “Köpeklerin İsyan Günü”, Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu “Kim Var Orada - Muhsin Bey’in Son Hamleti” adlı oyunları tiyatroseverlerle buluşturacak. Festivale İspanya’dan katılacak Cia La Tal, sokak tiyatrosunun başarılı bir örneği olan ‘Guguklu Saat’ ile Doğal Park’ta Adanalılara keyifli bir açık hava gösterisi sunacak.

Festivalde yer alan genç tiyatro grupları arasında ise Almanya’dan Tiyatro 28 “Sınır”, yurt içinden Ya Da Tiyatro “Enayi”, Tiyatro Hane “Yalanın Ardındaki” ve Fabrika Oyuncuları “4 Delikli Düğme” adlı oyunları ile bulunuyor. Ayrıca festival boyunca kukla, kostüm ve mask yapımı, çamur çalışması ve Karagöz konularında atölye çalışmaları düzenleniyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.