Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

1800 rakımlı yaylada coşup eğlendiler

Tokat’ın Niksar ilçesine bağlı Gülbayır Köyü (Zera) 10. Keltepe Kültür ve Doğa Festivali yapıldı.Niksar’a bağlı Gülbayır Köyü Derneği tarafından bu yıl 10.su yapılan Geleneksel Keltepe Kültür ve Doğa Festivali coşku içinde...

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2016 19:29
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2016 19:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
1800 rakımlı yaylada coşup eğlendiler
Tokat’ın Niksar ilçesine bağlı Gülbayır Köyü (Zera) 10. Keltepe Kültür ve Doğa Festivali yapıldı.
Niksar’a bağlı Gülbayır Köyü Derneği tarafından bu yıl 10.su yapılan Geleneksel Keltepe Kültür ve Doğa Festivali coşku içinde gerçekleşti. Gülbayır Köyü Dernek yönetimi tarafından organize edilen şenliğe İstanbul başta olmak üzere büyük kentlerde yaşayan Gülbayırlılar ilgi gösterdiler. Köyün sınırları içinde 1800 rakımlı Niksar’ın en yüksek noktası olarak adlandırılan Keltepe mevkisinde yapılan festivale birlik ve dayanışmanın en güzel örnekleri sergilendi. Festivale çok sayıda vatandaşın yanı sıra CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, CHP Niksar İlçe Başkanı Zafer Başar, İstanbul Niksarlılar Dernek Başkanı Şafak Gümen ve yönetim kurulu üyeleri, STK temsilcileri, iş adamları katıldı.
Festivalde programın açılış konuşmasını yapan Gülbayır Köyü (Zera) Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kazım Keser, birlik ve beraberliğin önemine vurgular yaptı. Başkan Keser şenliğe gösterilen ilgiden dolayı davetlilere teşekkür ederek, “10.su yapılan bu etkinliğimize gösterilen ilgiden dolayı çok mutlu olduk. Dernek yönetimi olarak köyümüze ve üyelerimize en güzel hizmeti verebilmenin çabası gayretleri içindeyiz. Bu çalışmalara katılımızla desteklerinizle yanımızda olduğunuzu görmek bizleri daha da yüreklendirmektedir. Uzaktan yakından gelerek bizlerle bu havayı teneffüs eden, mutluğumuzu paylaşan tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum. Dernek olarak bu etkinliğimizi yapmamızdaki amaç çeşitli illerde ikamet eden halkımızı köy halkımızla kaynaştırmak, birlik ve beraberliğimizi sağlamaktır. Etkinliğimizle bunu başardığımıza inanıyorum. Şenliğimizin yapılmasında maddi ve manevi emekleri olan herkese şükranlarımızı sunuyorum” dedi.
Festivalde konuşma için söz alan İstanbul Niksarlılar Derneği Başkanı Şafak Gümen ise, “İstanbul’da sayıları 40’ı aşkın Niksar köy ve kasaba STK’ları içinde örnek bir yapıya sahip olan Gülbayırlı hemşehrilerimizi bu anlamlı etkinlikten dolayı kutluyoruz. İnşallah geleneksel Keltepe Kültür ve Doğa Festivali’nin 11. sinde de yine bir araya gelerek özlem ve hasret gidereceğiz” diye konuştu.
CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz da konuşmasında festivallerin insanların kaynaştığı, bir arada bulunduğu yerler olduğunu belirterek, Keltepe Festivali’nde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Festivalde konuşmaların ardından, sahne alan yöresel sanatçılar; Dürdane Özcan, Rıza Dalga, Hayati Günal, Mustafa Yıldırım seslendirdikleri türkülerle şenliğe renk kattılar.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.