Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

1453 Fetih Koleksiyonu’ 5. Uluslararası İstanbul Prohunt Fuarı’nda Sergilendi

Konya’da bulunan Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi’nin, İstanbul’un fethine addettiği ’1453 Fetih Koleksiyonu’ 5. Uluslararası İstanbul Prohunt Fuarı’nda görücüye çıktı.Konya’da bulunan 1962 yılında resmi kurulumu gerçekleşen,...

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2016 14:31
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2016 14:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Konya’da bulunan Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi’nin, İstanbul’un fethine addettiği ’1453 Fetih Koleksiyonu’ 5. Uluslararası İstanbul Prohunt Fuarı’nda görücüye çıktı.
Konya’da bulunan 1962 yılında resmi kurulumu gerçekleşen, 100 yılı aşkın tarihe sahip olan ve bugün 450 çalışanıyla 25 bin metrekare alanda faaliyet gösteren Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi’nin, İstanbul’un fethine addettiği ’1453 Fetih Koleksiyonu’ 5. Uluslararası İstanbul Prohunt Fuarı’nda görücüye çıktı. Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Naci Tanık yaptığı açıklamada, "Tam 563 yıl önce gök gürüldedi, yağdı gülleler taştan surlara. Allah Allah edaları ile yürüdü yiğitler. Haliç sırtlarından aştı kadırgalar. Demir zincirler kırıldı. Fatih göründü beyaz atının sırtında. Zafer yakın ama düşman pekti. 29 Mayıs’ta son hücuma kalkıldı. Ertesi gün güneş ayrı bir güzel doğdu. Kuşatma son buldu. Zor oldu ama güzel oldu. Yedi tepeli muhteşem şehir. İşte böyle İstanbul oldu. Bu destansı hikayenin 563. yıl dönümünde Türkiye’nin ilk av tüfeği üreticilerinden Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi olarak, ölümsüz bir eser bırakmak ve bu kahramanlık öyküsünün hatıralarını her daim yaşatmak istedik. Bunun neticesinde dört aylık bir çalışmanın sonucunda, 1453 Fetih koleksiyonumuzu sizlerle buluşturduk" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.