Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

14. Side Dünya Müzikleri Festivali Bregoviç konseriyle başladı

14. Side Dünya Müzikleri Kültür ve Sanat Festivali, Apollon Tapınağı’ndaki dünyaca ünlü sanatçı Goran Bregoviç konseri ile başladı. Antalya Manavgat Belediyesi, konser öncesi, 4 Ses 4 Renk Orkestrası eşliğinde kokteyl verdi. Konser 3...

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2014 15:36
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2014 15:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
14. Side Dünya Müzikleri Festivali Bregoviç konseriyle başladı
14. Side Dünya Müzikleri Kültür ve Sanat Festivali, Apollon Tapınağı’ndaki dünyaca ünlü sanatçı Goran Bregoviç konseri ile başladı.
Antalya Manavgat Belediyesi, konser öncesi, 4 Ses 4 Renk Orkestrası eşliğinde kokteyl verdi. Konser 3 bin yıllık geçmişi bulunan Side Antik Kent'te dünyaca ünlü Apollon Tapınağı'nın çevresi renkli görüntülere sahne oldu.
9 kişilik ekibiyle sahne alan Goran Bregoviç, 2 saat süresince sahnede kalarak sevilen eserlerini seslendirdi.
Konser öncesi Antalya Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, konsere gelen yerli ve yabancı müzikseverlere bir konuşma yaptı.
3 bin yıllık tarihi geçmişiyle dimdik ayakta duran Side'den insanlarına sanatın diliyle dünyaya seslenmenin gururunu yaşadıklarını belirten Sözen,antik kentin tapınaklarıyla, Anıtsal Çeşmesi'yle, surlarıyla, tarihi hamamlarıyla ve doğal güzellikleriyle ünlü bir dünya kenti olduğunu söyledi.
Side'nin, Türkiye ve dünyanın göz bebeği turizm cenneti olduğunu belirten Sözen, "Side, tarihin beşiğidir. Side, güneşin en güzel battığı yerdir. Side, geçmişle geleceğin buluştuğu bir yeryüzü cennetidir. Side’nin o eşsiz tarihini, kültür ve sanatla birleştirerek festival düzenlemek fikri, 13 yıl önce ortaya atılmış. Side festivalinin ilk çoban ateşinin yakılmasından bugünlere gelmesinde akıllarıyla, yürekleriyle, bilekleriyle güç vermiş, katkı sunmuş belediye başkanlarımıza ve herkese buradan teşekkür ediyorum. Biz de Manavgat Belediyesi olarak ülkemizin ve bölgemizin sahip olduğu zengin tarihi ve kültürel dokuyu en iyi şekilde değerlendirmeye gayret ediyoruz. Çünkü kültürüne, gelenek ve göreneklerine, örf ve adetlerine yabancılaşan toplum ve devletler, tarih sahnesinden silinmişlerdir. Side’ye her zaman önem verdik. Tarihi mekanlarda düzenlenen festivallerin, kültürel mirasımızın dünyaya tanıtımında etkin rol oynadığı bilinciyle hareket ediyoruz. Bu amaçla bu yıl Side Festivalimizin 14.’üncüsünü, bir üst seviyeye taşıyarak düzenliyoruz. Bu yıl ilk kez festivalimizi tüm dünya insanlarına açtık. " diye konuştu.
Bu sene festivalin ismini Side Dünya Müzikleri Kültür ve Sanat Festivali verdiklerini belirten Sözen, sözlerini şöyle sürdürdü:" İstedik ki, başka ulusların, kültür birikimi ve değerleriyle bizim kültürümüz bir araya gelsin. İstedik ki, barış ve sevgi mesajlarımızı tüm dünyaya tarihin beşiği Side'mizden gönderelim. 15 gün sürecek olan festivalimizde dünyanın değişik ses ve renklerini bir araya getireceğiz. Balkanlardan, Amerika’dan, Jamaica’dan, Brezilya’dan gelen sanatçılarımız kendi kültürlerinin değerlerini bize sunarken, biz de Türk kültür ve geleneklerini kendi sanatçılarımızla tüm dünyaya tanıtacağız. Herkese iyi eğlenceler diliyorum."









En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.