Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

11’inci Uluslararası İşçi Filmleri Festivali başlıyor

11’inci Uluslararası İşçi Filmleri Festivali başlıyor. Festival açılışında yer alan Tepebaşı Temizlik İşçileri Eko-Şov Ritim Grubu, Eskişehirli vatandaşlar unutulmaz dakikalar yaşattı.1 Mayıs itibari ile Türkiye’nin birçok il ve...

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2016 19:49
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2016 19:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
11’inci Uluslararası İşçi Filmleri Festivali başlıyor
11’inci Uluslararası İşçi Filmleri Festivali başlıyor. Festival açılışında yer alan Tepebaşı Temizlik İşçileri Eko-Şov Ritim Grubu, Eskişehirli vatandaşlar unutulmaz dakikalar yaşattı.
1 Mayıs itibari ile Türkiye’nin birçok il ve ilçelerinde, ‘Barbarlığa Karşı Umut Öyküleri’ temasıyla başlayan 11’inci Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nin Eskişehir ayağı renkli görüntülere sahne oldu. Büyükşehir, Tepebaşı ve Odunpazarı belediyeleri başta olmak üzere, birçok sendika ve kuruluşun destek verdiği festival açılışında Tepebaşı Temizlik İşçileri Eko-Şov Ritim Grubu damgasını vurdu. Kentin merkezi yerlerinden İsmet İnönü Caddesi üzerinde gerçekleşen ritim gösterisinde, tamamı Tepebaşı Belediyesi temizlik işçilerinden oluşan kişiler hünerlerini sergiledi. Onlarca insanın takip edip, cep telefonlarına kaydettiği festival açılışında, Çöpçüler, Sigaramın Dumanına Sarsam ve Arkası Gelmez Dertlerimin gibi hafızalardan silinmeyen parçaların seslendirildi.
Daha sonra festivalin ilk film gösteriminin yapılacağı yere yürüyüş başladı. Topluluk, ellerinde tuttukları festival afişi ve çeşitli yazıların bulunduğu pankartlarla, Doktorlar Caddesi üzerinden Tepebaşı Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezine geçti. Burada açılış filmi olan Nefesim Kesilene Kadar adlı filmi izleyicilerle buluşturuldu.
Öte yandan, 19-23 Kasım tarihleri arasında devam edecek olan 11’inci Uluslararası İşçi Filmleri Festivali yürütücüleri tarafından, onlarca filmin sanatseverlerle buluşturulacağını ve yapılacak film gösterimlerinin tamamının ücretsiz olacağını duyurdu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.