Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

11. Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali devam ediyor

Bilecik Belediyesi tarafından 11.’si düzenlenen Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali izleyicilere keyifli anlar yaşatıyor. Kosovalı tiyatro ekibinin sahnelediği "Sersem Kocanın Kurnaz Karısı" adlı oyun tiyatroseverleri kahkahaya boğdu.Bilecik...

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2016 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2016 15:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bilecik Belediyesi tarafından 11.’si düzenlenen Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali izleyicilere keyifli anlar yaşatıyor. Kosovalı tiyatro ekibinin sahnelediği "Sersem Kocanın Kurnaz Karısı" adlı oyun tiyatroseverleri kahkahaya boğdu.
Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde sahnelenen "Sersem Kocanın Kurnaz Karısı" adlı oyunu Belediye Başkanı Selim Yağcı, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç ve tiyatroseverler izledi. Kosova’dan gelen tiyatro ekibi tarafından sahnelenen oyunun yönetmenliğini Zekir Sipahi yaparken; oyunda Ethem Kazaz, Erza Toçilla, Bekir Hocalar, Hajat Toçilla, Asim Mongovci, Ferda Derviş, Gencer Tatar, Nafiz Gürcüali, Ozan Fişar ve Işıl Kazaz gibi önemli isimler yer aldı. Üç perdelik eserde Türk tiyatrosunun kendi kimliğini arayış serüveni esprili bir dille anlatıldı. Belediye Başkanı Selim Yağcı ve 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, oyunun ardından yönetmen Zekir Sipahi ve oyunculara plaket verdi.
’’Türk milleti dünyanın en şanslı ülkesinde yaşıyor’’
Oyuncu Ethem Kazaz, Türk milletinin dünyanın en şanslı ülkesinde yaşadığını belirterek, ’’Türkiye, dünyanın en şanslı ülkesi. Dünyanın neresine giderseniz gidin çoğu ülkenin ana dili Türkçe. Türkiye Cumhuriyeti’nde konuşulan dil, Türkiye’de yaşatılan gelenek ve görenekler o ülkelerde yaşatılıyor. Hiçbir ülkenin böyle bir şansı yoktur. Böyle bir şans sadece Türkiye’ye aittir ve ne mutlu ki Türkiye’de yaşıyorsunuz. Bizler bütün ekip olarak bu işi gerçekten gönüllü olarak yapıyoruz ve bir karşılık beklemiyoruz. Amacımız başta dilimizi unutmamak, daha sonra da örf, anane ve geleneklerimizi tiyatro yoluyla hatırlamak ve unutturmamaktır’’ dedi.
Sözleri ayakta alkışlanan oyuncu Kazaz, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Tuğgeneral Koç ve tiyatro oyuncusu Ercüment Doğan’a Kosova’dan simgelerin bulunduğu çeşitli tablolar hediye etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.