Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

10. Mısırlı Ahmet Ritim ve Sanat Kampı açıldı

Kazdağları bu yıl da 10. kez ritme ev sahipliği yapıyor. Dünyaca ünlü ritim sanatçısı Mısırlı Ahmet Ritim ve Sanat Kampı çalışmalarına başladı. Dünyanın birçok yerinden 250 kadar ritim meraklısı Balıkesir’in Edremit ilçesinde...

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2017 11:23
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2017 11:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
10. Mısırlı Ahmet Ritim ve Sanat Kampı açıldı

Kazdağları bu yıl da 10. kez ritme ev sahipliği yapıyor. Dünyaca ünlü ritim sanatçısı Mısırlı Ahmet Ritim ve Sanat Kampı çalışmalarına başladı. Dünyanın birçok yerinden 250 kadar ritim meraklısı Balıkesir’in Edremit ilçesinde buluşuyor. Bulduğu yeni teknik ile dünyada tanınan Mısırlı Ahmet, “Çalmaya geldiysen çalar gidersin. Ama yaşamaya geldiysen yaşar gidersin” diyerek ritimde başarının sırrını paylaştı.

Son on yılda dünyanın 45 ülkesinden binlerce kişiye ritim öğreten Mısırlı Ahmet, Sina Çölü’nde başladığı sanatını Kazdağları ile büyüterek eğitimlerde 10. yıla ulaştığını ifade etti. Mısırlı Ahmet, “Onuncu yıla aşk ile ulaştık. Yıllar önce Sina’da geliştirdiğim ve hayata geçirdiğim tekniği buraya getirdikten sonra okul açıldı. Zaten oranın da 10. yılı, kamp ile okul aynı. Bu sene 10. yılını kutluyoruz. Aşk ile gelindi. Özveri falan desem olmayacak. Aşk varsa hiçbir şeyi konuşmaya gerek kalmıyor gerçekten. Sevdiğim bir şeyi yapıyorum yıllardır. Onu insanlar ile paylaşmak muhteşem bir şey, büyük bir sorumluluk. Herkes geldiği zaman bir sürü beklentiler ile geliyor. Ben çok daha farklı büyük boyutlarını vermeliyim. Ekibim olsun, ben olsun, böyle bir şeyi 10. yıla getirdik. Bu çok mutluluk verici” dedi.

Ritim sanatçısı Mısırlı Ahmet, Kazdağları’nın ritme büyük katkı sağladığını ifade ederek, “Her geldiğimde beste yapıyorum burada ve beste kolay çıkmıyor. Senede iki ya da üç tane çıkarsa onun ikisi burada çıkıyor veya eksik bir şey varsa burada tamamlanıyor. Biz burayı çok sevdik. Burası da bizi çok sevdi. Kazdağları gerçekten müthiş bir enerji veriyor. 3-4 saatlik bir uyku ile yaşıyoruz. Sürekli çalınıyor zaten. Sürekli bir alışveriş var. Daha büyüyecek. Gittikçe büyüyor. 45 ülkeye yakın insan gelmiş. Türkiye’nin birçok yerinden muhteşem bir şey oluyor zaten. Çok önemli bir şey oluyor bu topraklarda. Sanatın güzelliği kapıları açıyor ve ülkenin kültürünü bütün dünyaya tanıtıyorsun. Gidiyorlar bundan bahsediyorlar ve hayatları değişiyor. Buradan bahsediyorlar. Buraya gittik. Bu kampa gittik. Hayatımız değişti. Çok güzel bir yerdeydik. Müthiş bir organize. Mutluluk verici tabii ki” şeklinde konuştu.

Sanatın arındırıcılığına değinen Mısırlı Ahmet, “Bugün yeni bir şey keşif ettim. Yıllardır düşünü kurmuştum bugün geldi çıktı. Emek vermek lazım, sebat ile aşk ile gittiğin an güzel şeyler olur. Çaldık işte buralarda sahillerde büyük büyük insanların görmediği bir şey bu. İnsanlarda çok güzel bir pencere kapı açıyor. Buraya gelen tatilciler olsun, bir sürü insan. Onlar burada böyle bir dünyanın varlığından haberden oluyor ve kafaları açılıyor. Beyinleri açılıyor. Daha bir rahatlıyorlar. Güzel enerji gönderiyoruz onlara. Onlar da temizleniyor. Sanat gerçekten arındırıcı” ifadelerini kullandı.

Ritimde başarının sırrını açıklayan Mısırlı Ahmet, “Cırcır böceği, konuşma şeklimiz, dünyanın dönüşü her şey bir ritim. Ben de bütün bunlardan ne algılamışsam o çıkıyor parmaklarımdan. Ne kadar yaşadıysam onu neyse o da geliyor parmaklarda çıkıyor. Yaşayarak oluyor. Buraya gelenlere diyorum; ‘Çalmaya geldiysen çalar gidersin. Ama yaşamaya geldiysen yaşar gidersin.’ Yaşamın içinde her şey var. Yaşamak lazım hissetmek lazım” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.