Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kulisler karıştı...

Yazının Giriş Tarihi: 11.01.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.01.2019 00:00

Türkiye'nin en kritik ve değerli kenti olduğunu bir kere daha kanıtladı Bursa. Ak Parti ve MHP başta olmak üzere CHP ve İP'te de kim başkan olacak kavgası yaşanıyor. Ak Parti'nin büyükleri özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı kim olacak sürecinde büyük kavgalar vermişlerdi. Sonuç itibariyle mevcut başkan Alinur Aktaş toplumsal uzlaşının da verdiği destek ile yeni döneme aday gösterildi. Alinur Aktaş karşısında tek vücut olan CHP ve İP ittifakı ise, CHP'den Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'i aday gösterdi. Buraya kadar herşey normal. Şimdi tüm kulisleri karıştıran ilçelerden bahsedebiliriz.

Bursa'nın kalbine indiğimizde Ak Parti'nin doğu ve güneydoğu bloğunda en güçlü nüfus oranı bulunan Yıldırım'da Oktay Yılmaz'ın belediye başkanı olacağı kulislere düştü. Yılmaz'ın kenti bilen tecrübeli kişiliğinin ötesinde, belediyecilik hususunda ki tecrübeleri de biliniyor. Yine Nilüfer'de başka bir doğu kökenli isim, Necati Şahin listelere son dakika olarak düştü. Şahin'in CHP'den 'referandumda Evet diyeceğim' diyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında durmak suretiyle ayrılması siyaset gündeminde halen yankısını gösteriyor. Tüm bu rüzgarlar durulurken kulislere düşen listelerde merkezi karıştıran bir tablo ile karşı karşıya kalındı. Aday adayı bile olmayan Ak Parti Osmangazi Belediye Meclis Üyesi Ahmet Yıldız'ın adı önce Kestel'e sonra Osmangazi Belediye Başkan adaylığına geçmeye başladı. Ve son dakika kulislerine göre Ahmet Yıldız, Ak Parti Osmangazi'nin Belediye Başkan adayı.

Karadenizlilerin yıllardır beklediği belediye başkanlığı hususunda yeniden yüzlerine şans gülmezken, Doğu ve Güneydoğu halklarına üç merkez ilçeden de başkanlık verilmesi önemli bir gelişme. Elbette dengeleri çok iyi kurmak hem Ak Parti hem de MHP açısından elzem bir değer.

Dündar'a vefasızlık, Erdoğan'a ihanet olur!

Bursa genelini aşan bir vefa örneğidir, Osmangazi Belediyesi'nin trilyonluk borçlarını gıkı bile çıkmadan ödeyen Mustafa Dündar'ın ferasatli duruşu. Öyle ki, Milletvekili koltuğundan indikten sonra kendisine tevdi edilen Osmangazi Belediye Başkanlığı koltuğunu alan ve tek derdi millete hizmet olan bu dağ misali adama vefasızlık Erdoğan'a ihanet olur! Onlarca mevcut adayın mülakata bile çağrılmaksızın arka plana itilmesi ve liste dışı bir isimde sözde uzlaşı sağlanması kente ihanet olur. Düne dair ahde vefayı unutursak eğer o koltuğa gelenler, "yarın bize de bu hal gelir" diyerek davaya samimiyetsizlik göstermez mi?

Sokağın nabzını tutarken, aday adaylarının da haklarını vermeliyiz. İşte o vakit herşey yoluna girecektir. Eğer siyaset parti içerisinde adaleti sağlayamazsa, toplumsal birliği sandıkta sağlamak ne kadar mümkün olacaktır? Tüm bu sorular ışığında Bursa belediye başkanlığı koltuklarına oturacaklara şimdiden hayırlara vesile olacak bir seçim süreci diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.