Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kritik mücadele

Yazının Giriş Tarihi: 26.09.2015 07:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.09.2015 07:14
Bursaspor, bu hafta kendisi açısından hayati önem taşıyan bir mücadeleye çıkacak.

Ligde ilk 5 hafta geride kaldığında yeşil beyazlı ekibin hem ortaya koyduğu futbol hem de aldığı sonuçlar hiç ama hiç açıcı değil.

Bir de üstüne üstlük kümle düşülen sezondaki ilk 5 haftayı hatırlatması, onunla ayrı olması yeşil beyazlı renklere gönül verenlerin içini karartmasına yetiyor da artıyor bile.

Bu nedenle işte yeşil beyazlı ekibin ligin altıncı haftasının kapanış gününde sahasında ağırlayacağı Eskişehirspor maçının önemi çok büyük.

Timsah’ta bu zorlu mücadele öncesinde eksik oyuncunun bulunmayışı bir anlamda avantajı. Ancak her hafta farklı bir 1’le sahaya çıkmayı alışkanlık haline getiren Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam’ın bu maçta nasıl bir kadro sahaya süreceği merak konusu.

Savunmada sakatlığı tamamen geçen Sivok’un tekrar takıma dönmesi ve Dany’nin yedek kulübesine çekilmesi bekleniyor. Yine orta alanda Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam’ın uzun forma vermekte çok cimri davrandığı Cuenca’yı da bu maçta 11’de sahaya sürmesi bekleniyor. Forvette ise oynadığı 2 maçta 2 gol atan Çek golcü Tomasz Necid’in yine 11’de sahaya çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Ligde 5 maçta sadece 1 galibiyet alarak hanesine 3 puan yazdırabilen Bursaspor, Eskişehir maçını kazanarak biraz olsun nefes almak zorunda. Aksi taktirde Bursa’da önümüzdeki hafta çok farklı gündemler önümüze gelebilir. Son haftalarda yönetimi istifaya davet eden yeşil beyazlı taraftarların daha çok seslerini yükseltmeleri kesin. Bu arada, 6 maçta sadece 3 puanda kalınması yönetimi de paniğe sokabilir ve Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam konusunda tasarrufa itebilir.

İşte bu nedenlerden dolayı, önümüzdeki hafta çok farklı gündemlerle uğraşmaması için yeşil beyazlı ekibin Eskişehirspor maçını mutlaka kazanması gerekiyor.

Bu kadar kritik bir maçta yeşil beyazlı taraftarlara da tabi ki çok iş düşüyor. Her ne olursa olsun Pazartesi akşamı Atatürk Stadı’na gelip takıma destek olmaları gerekiyor. Ellerin taşın altına sokmaları gerekiyor. Çünkü kaybedilecek bir Eskişehirspor maçı ilerisi için telafisi zor hatta imkansız sonuçlar doğurabilir.

Bursaspor için durum böyle de, komşu Eskişehirspor için çok mu farklı? Onların da durumu Bursaspor’dan farksız. Onlarda Bursaspor gibi ligin dibine demir atmış durumdalar. Onlarda maça çok asılacaklar. Kazanmak isteyecekler, hatta 1 puan almanın derdine düşecekler. Onları 1 puan kesebilir ama Bursaspor’un hiç işine yaramaz. Bu nedenle pazartesi akşamı iki takımı da çok zorlu bir mücadele bekliyor.

Umarım kazanan Bursaspor olur, kazanan Bursa olur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.