Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Koşukavak Ne Yapar?

Yazının Giriş Tarihi: 03.07.2019 00:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.07.2019 00:04

Bursaspor’un yeni teknik direktörü Yalçın Koşukavak.

İstanbulspor’a oynattığı futbolla dikkat çekti. Herkes nereden çıktı bu Yalçın hoca diye merak içindeydi. Disiplinden taviz vermeyen oyun anlayışıyla takır takır futbol oynattı. Hem takım oyunu anlamında hem de bireysel performans dönüşü anlamında İstanbulspor çok önemli maçlar oynadı. O takımdan Zeki mesela Fransa’ya transfer oldu bugün milli takımın en önemli oyuncularından. Daha da o kadrodan Avrupa’ya gidenler olacak.

İstanbulspor’da dikkat çeken Yalçın Koşukavak hoca Gazişehir Gaziantep’e transfer olurken planlama birkaç yıllıktı ama kısa vadede beklentiler çok olunca her iki taraf için de ayrılık kaçınılmaz oldu.

Defalarca konuştuk, sohbet ettik. Birbirimizde çok önemli sırlarımız var. Abi kardeş gibi çok fikir alışverişinde bulunduk. Yalçın hocanın hep kendi felsefesine uygun, hem başarı odaklı hem de geleceği inşaa etme adına önemli bir takımla anlaşmasını çok istedim. Kendisi de biliyor.

ÇOK TAKIM İSTEDİ

Bursaspor’la anlaşıncaya kadar çok takım istedi. Görüştü ama kafasına yatmayınca gitmedi.

Bursaspor’da önemli hoca adayları vardı. Erkan Sözeri ismi ciddi anlamda gündemdeydi. Şartlarda anlaşılamadı. Başarıya aç, heyecanlı, kendine güvenen, her zaman kazanmaya odaklı Yalçın Koşukavak sonunda Bursaspor’un yeni teknik direktörü oldu.

Hemen şunu söyleyelim. Yalçın hoca prensiplerin ve disiplinin adamıdır. Bunlardan taviz vermez. Gazişehirde bu yüzden oyuncularla zaman zaman sorunlar yaşadı. Gazişehir ayrılığı sadece Yalçın hocanın çıkışını geciktirdi. Şimdi Bursaspor’da yapacakları çok önemli.

BURSA’DA EFSANE OLUR

Yönetim arkasında durur, oyunculara vaatlerini yerine getirirse Yalçın Hoca Bursaspor’da efsane olur. Paraya önem vermez. Kendi parasından çok takımın yani oyuncuların paralarının ödenmesi önceliğidir.

En büyük artısı 1. ligi iyi tanıması. Oyuncularla kuracağı diyalog çok önemli. Abi kardeş ilişkisini yakalarlarsa işin yarısı hallolmuş olur.

Yalçın hoca zor bir adamdır. Kolay beğenmez. Kendi doğrularının peşinden koşar. Takım çalıştıramadığı dönemde sık sık Avrupa’ya giderek pek çok takımın maçını izledi. Fransa’da kendi bulup çıkardığı Zeki’nin birkaç maçına gitti. Oyuncuya moral ve destek verdi. Zeki her zaman Yalçın Koşukavak’ın üzerindeki emeğinden bahşeder.

BAŞARIYA AÇ BİRİSİ

Milli takım yetkililerinin ve pek çok teknik adamın felsefesini beğendikleri için hocayı yakından takip ettiklerini söyleyelim. Bir keresinde milli takım yetkililerinden senin için ne yapabiliriz sorusuna bana UEFA ve FIFA’dan gelen son bilgi ve değişiklikleri işletmeniz yeterlidir demiştir.

Dedim ya başarıya aç, yukarıları hep yukarıları hedefleyen bir hocadır. Artıları çok fazladır. Ama her insanın olduğu gibi eksileri de vardır.

Bir kere çok duygusaldır. Oyuncuların Yalçın hocaya saygı mesafelerini aşmaması gerekir. Yanlışı bir kenara yazar. Devamı halinde oyuncuyu siler. Örnek Gazişehir Gaziantep’te  Del Valle. Bir türlü anlaşamadılar. Kaybeden hem hoca hem Del Valle oldu.

Oyun felsefesinde çalışmayan oyuncuya forma yoktur. Sahada eli belinde gezen oyuncuyu devamı halinde onu siler.

NEREDEN ÇIKTI?

Konuşmaları, tavırları üst perdeden algısı oluşturabilir. İlk başta tanımadan önce bana da öyle gelmişti. Ancak tanıyıp konuşunca Yalçın Koşukavak’ın bir değer olduğu anlaşıldı. Belki iletişim anlamında destek alması gerekebilir. Ya da özeleştiri yaparak geçmişten dersler çıkartabilir. Kalbi temiz çok iyi bir potansiyele sahip farklı profilde bir hocadır.

Bursaspor’da hedefi  yeşil beyazlı takımı bir efsane yapmak olacaktır. Kısa vadede tabii ki hedef süper lige çıkmaktır ama Yalçın hocanın felsefesinde Süper Lige çıkmak bir amaç değil sadece bir araçtır.

Nereden çıktı bu Yalçın Koşukavak, kim bu adam deyip beğeniyle takip edenler olduğu gibi kıskananlar da vardır.

Başarı için medyayla ilişkilerini çok iyi dengelemek zorundadır. Karşılıklı saygı sevgi çerçevesinde yürünecek zorlu yolda hedef Bursaspor’un başarısıdır. Ancak yerel medyayla geçinmek biraz zordur. Eğer medyayla iyi bir başlangıç yapılırsa öyle devam eder. Ters sorularda aynen cevap verir. Çekinmez. Zaman zaman sinirlerine hakim olamaz. Ama olmak zorunda. Kriz yönetimini çok iyi uygulamak durumunda. Lig uzun bir maraton iyi günlerin yaşanacağı gibi kötü günlerin de yaşanması muhtemeldir. Bu gibi durumlarda kriz yönetimi çok önemlidir.

AVRUPA’YI İYİ TAKİP EDER

Avrupa futbolunu çok iyi takip eder. Oyun felsefelerini inceler, araştırır. Sosyal medyayı iyi kullanır. Avrupa’nın önemli teknik adamlarının hastasıdır. Etkilendiği teknik adamlar vardır. İlk basın toplantısında gazeteci arkadaşlarımızın bu soruyu sormalarını tavsiye ederim. Pep Guardiola, Jose Mourinho, Jurgen Klopp deyince içi geçer. Sabaha kadar onları anlatır, felsefelerini yutmuştur çünkü.

Bursaspor camiası yepyeni bir sayfayı yeni bir Hocayla açıyor. Her iki taraf da başarı istiyor. Hedef aynı. Eğer ten uyumu gerçekleşirse hem Bursaspor hem de Yalçın Koşukavak kazanacak, buna eminim.

Başarı dikeceklerimle.

Tekrar hayırlı olsun.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.