Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KONYA ZOR DEPLASMAN

Yazının Giriş Tarihi: 26.08.2018 00:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.08.2018 00:55

Bayram bitti. Nice bayramlara kavuşmak dileğiyle diye başlayalım yazımıza. Anca futbolseverler için bayram elbette gönül verdikleri takımlarının kazanması. Yıllardır çifte bayram manşetlerinin kaynağı da bu.

Bursaspor, zor bir maça çıkacak. Rakip renktaşı Konyaspor. Konyaspor geçtiğimiz hafta Antalyaspor deplasmanında geriden gelip 3-1 öne geçti ama maç 3-3 bitti. Beklenmedik anda Konyaspor’un gol bulma özelliği var. Özellikle Ömer Ali lige iyi başladı. Konyaspor-Bursaspor maçı da gollü geçmeye aday.

Bursaspor’un Konyaspor deplasmanından puan ve puanlarla dönmesi için rakibi iyi kilitlemesi, boş alan bırakmaması ve bulduğu pozisyonları iyi değerlendirmesi gerekiyor. Çünkü Rıza Çalımbay’ın takımı boş bir takım değil ve ilerleyen haftalarda daha iyi olacaklar. Ayrıca Rıza hocanın her mevkide iki alternatifi var. Bu da başka bir avantaşları.

Peki Bursaspor’da öyle mi? Öyle olmadığını biliyoruz. Bu sene takımın yükünü çekecek dediğimiz Behich takımdan ayrılmak üzere. Yönetim Latovlevici ile anlaştı. Transfer bugün yarın gerçekleşir.

Konyaspor maçında hücum organizasyonları Yusuf’un üzerine kurulacak. Lima be Yusuf’un kanatlardan getireceği toplardan ziyade savunmanın arkasına atılacak toplara yapacakları koşular çok daha önemli. Önemli olan bir başka şey de takım halinde pres olmalı ki en başta Stancu’dan başlamalı.

Geçen hafta Burak’ın performansı sevindiriciydi. Ancak Bursaspor’un kendi sahasında Kayserispor’u yenememesi belki de Burak’ın performansını gölgeledi. Ancak Burak üstüne koyarak devam ederse önü açık onu belirtelim.

Başta da dediğim gibi Konyaspor’da formda Ömer Ali ile birlikte Lige iyi başlayan Yatabare, suskun golcü Jahovşc ve süratiyle dikkatleri üzerine çeken Fofana dikkat edilmesi gereken oyuncular. Özellikle Bursaspor’da göbekte oynayan Badji ve Aytaç’ın hata yapmaması gerekiyor.

Ayrıca Konyaspor’un yeni transferi Paolo Hurtado sanırım bu maçta oynatacak. Tipik bir 10 numara. Ve Batalla’yı andıran özelliklere sahip. Oynarsa o da dikkat edilmesi gereken oyunculardan biri.

Bu maç aynı zamanda birbirini çok iyi tanıyan iki teknik adamı da karşı karşıya getirecek. Oyun içinde iyi okuyan ve hamleleri zamanında ve dopru yapan maçı kazanacaktır.

Bu maçın bol gollü geçmesini bekliyorum.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.