Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Koç, Sabancı, Kamer Genç

Yazının Giriş Tarihi: 25.01.2016 04:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.01.2016 04:33


 

Vehbi Koç 1901 doğumlu Ankaralı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. 1920 yılında CHP'nin kurucu kırklar gurubunda 19 yaşında olmasına rağmen yer aldı,

Ticari zekası ile ülkemizde faydalı işler yaptı. Demokrat parti iktidarı döneminde Ford ile uzun çabalar sonunda yurt dışında bir yemekte görüşerek Türkiye’de Ford ile ortaklık kurarak otomobil ve kamyon üretmek istediğini söyler, Teklifi dikkatle dinleyen Ford kısa bir cevap verir olur fakat 1 milyon dolarlık teminat mektubu isterim der! Vehbi Koç için bu imkansız bir olaydır fakat konuyu öğrenen Başvekil Adnan Menderes devreye girer ülkemize faydalı olacağını düşündüğü bu projeye verilmek üzere 1 milyon dolarlık teminat mektubunu Vehbi Koç'a verir ve OTOSAN bu şekilde kurularak Anadol otomobilleri ile Ford kamyonlarını yıllarca üretir.

VEHBİ KOÇ'UN VASİYETİ...

Gün gelmiş Vehbi Koç Hakkın rahmetine kavuşmuş. Oğlu, vasiyeti gereği babasını çoraplarıyla gömmek istemiş. Fakat camiinin imamı bunu kabul etmemiş, "Ille de çoraplar çıkacak, yoksa namazı kıldırmam" demiş. Başka bi imam getirmişler ama nafile, "Dinimize ters" diyerek o da kabul etmemiş. Başka bi hoca daha. Yok. O da kabul etmemiş. Rahmi Koç çaresizlikten kıvranıyomuş. Düşünmüş taşınmış ama bi çözüm bulamamış. Birden aklına, babasının "ilk başın sıkıştığında açarsın" dediği mektup gelmiş. Rahmi Bey hemmen mektubu bulup heyecanla açmış. Mektupta aynen şöyle yazıyormuş: "Gördün mü oğlum Rahmi! Ben ki Türkiye'nin en zengin adamıyım. Ama mezara bir çorap dahi götüremedim. Eee, hani nerede benim zenginliğim?"

 

SAKIP SABANCI

Yine ülkemizin en zengin iş adamlarından Sakıp Sabancı'yı hatırlayalım televizyonda çıktığı bir programda samimi ve duygusal konuşmalarıyla herkesi ağlatıp düşünmeye zorlamıştı,Sakıp ağa ben Türkiye'nin en zengin iş adamlarından biriyim her şeyim var bir çok farklı mamül üreten fabrikalarım var otomobilde üretiyorum lakin bu kadar servetim olmasına rağmen kendi çocuğum engelli olduğu için ürettiğim otomobile binip kullanamıyor servetim onu iyileştirmekten aciz ve bu beni kahrediyor diyerek ekranda hüngür hüngür ağlamıştı....!

Sakıp Sabancı halk ağzıyla konuşan ve sevilen bir isimdi sağlığında kardeşi Özdemir Sabancı'nın acısı'da ne yazık'ki yaşamıştı ve aldığımız bir duyuma göre tedavi amaçlı gittiği Amerika'da ameliyat olurken elektriklerin aniden kesilmesi sonucu vefat etmişti oysa bölge elektrik kesintisine yabancı bir yerdi.

 

Vehbi Koç ve Sakıp Sabancı rekabet içinde olmalarına rağmen birbirlerine daima hoşgörülü olmuş karşılıklı konuşmalarında espriler ile konuları renklendirmeyi bilmişlerdir ülkemizin her iki örnek değeri özlediklerini biliyoruz.

 

MUSTAFA KOÇ

Mustafa Koç'un ani ve genç yaşta'ki ölümü ülkemizi yasa boğdu koç gurubunun genç jenerasyonu halk tarafından gerçekten seviliyormuş bunu net olarak gördük

Diğer iş adamlarının aksine Mustafa Koç'ta yıllardır dikkatimi çeken bir hüzün vardı yüzü ve gözleri hüzünlü bakıyordu iyi insanlar bazı şeyleri hisseder iki kız çocuğu babası Mustafa Koç adeta erken vefat edeceğini hissetmiş gibi bir duruşa sahipti ve bakışlarını hoolywood'un ünlü aktörlerinden Paul Newman'ın bakışlarına benzetirdim daima vefatına üzüldüm kendisine rahmet ülkemize sabır diliyorum.

 

KAMER GENÇ

TBMM'ye 6 kez seçilerek ne denli bir halk adamı olduğunu ispatlamış bir değerimizdi Kamer Genç Tunceli'den parti fark etmeden ve bağımsız olarak'ta Milletvekili seçilmiştir SHP,DYP ve CHP adayı olarak meclise seçilen bunun ötesinde bağımsız aday olarak yine kendisini Tunceli halkına seçtirmiş olması büyük başarıdır yoklukla büyümüş amelelik yapan bir babanın oğlu olarak başarıları yakalayan ve tırnaklarıyla kazıyarak yükselen gerçek bir halk adamı ve ülke sevdalısı bir vatanseverdi.

1994 yılında DYP Osmangazi gençlik kollarında görev yapıyordum komisyon başkanımız Cem Ünal'dı aktif bir siyasetçi olan Cem Ünal TBMM özel Program hazırlamış ve 12 kişi bu programa iştirak ettik Meclis Grup başkan vekili Turhan Tayan bizimle ilgilenerek grup toplantısına, genel kurul konuşmalarına dahil ettikten sonra makam odasına aldı öğle yemeğinin ardından dönemin Başbakanı Tansu Çiller ile özel görüştürdü ve akşam milletvekili villalarının olduğu yerde yemeğe davet etti yemeğe katıldığımızda Kamer Genç bir arkadaşı ile yemek eşliğinde sohbet ediyordu Turhan Tayan bizleri Kamer Genç ile tanıştırınca yüzünde sıcak bir gülümseme belirdi pırlanta gibi gençler bunlar dedi ve çocuklar Bursa'da dağ yolunda Değirmen restaurant benim sizin ordan aday olursam bana oy verirsiniz değil'mi? diyerek kahkahasını patlattı hepimizi gülümseten bu diyalog ile Kamer Genç'i ilk tanımamız olmuştu bir kaç yıl sonra ise Mudanya'da deniz kenarında görüşmüştüm kendisi ile.

Mecliste yaptığı muhalefet ve çıkışlar ile siyasetin renkli bir simasıydı tedavi görmesine rağmen iyileşemedi biz kendisinden razı olduk inşallah Yaradan'da razı olur ve yine üzüldüğümüz olay Dindar kesimin değil'de Kindar kesimin hakaretleri yine ebediyete intikal eden insanların arkasından salya sümük devam ediyor,kendilerini ölümsüz sanan bu zihniyete Allah akıl fikir versin. Esenkalın

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.