Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Klas farkı

Yazının Giriş Tarihi: 06.04.2015 00:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.04.2015 00:44

 

Bursaspor, lige havlu atmak için gün sayan rakibini, usta ayakları ile devirdi ve haftayı hem karlı kapattı hem de Ziraat Türkiye Kupası maçı öncesinde moral buldu.

Karşılaşma rakibin çok geride sadece ‘savunmayı’ düşünmesi nedeniyle izleyenler açısından oldukça sıkıcı başladı diyebiliriz.

Bir tarafta sadece ama sadece gol yememeyi düşünen, orta sahayı bile geçmeyen, Bursaspor gibi bir rakipten 1 puan alarak dönmeyi planlayan rakip, diğer yanda ise biran önce gol bulmak isteyen Bursaspor.

Bu tablo ilk yarım saat boyunca sürdü.

Karşılaşmanın 34.dakikasında sahneye çıkan yıldız oyuncu Josue, savunmanın arkasına kaçan Emre’yi gördü o da bekletmeden nefis bir orta yaptı ve golcü oyuncu Fernandao da rakibin kilidini kırıverdi. Bu dakikaya kadar bir taç atışını bile 2-3 dakikada yapan rakip biraz uyanıp, futbolu hatırlasa da yeşil beyazlı ekip rakip kalede daha fazla bulmaya başladı. İlk 45 dakikanın bu skorla sona ermesi beklenirken, belki de dünkü maçın yıldızı olarak gösterebileceğimiz Ozan Tufan, nefis bir ara pası ile Fernandao’yu ceza alanında topla buluşturdu ve o da kendisinden beklenen ustalıkla da topu ağlara bırakıverdi.

Golcü oyuncu attığı bu iki golle krallık yarışında zirveye iyice kurulurken, ilk yarının skorunu da 2-0 olarak belirledi.

İkinci yarıda da yeşil beyazlı ekip rahat bir futbol ortaya koydu. Skorun verdiği avantajla oyunu rölantiye alan Timsah, kaptan Volkan Şen’in Fernandao’nun ‘alda at’ cinsinden asistisonrası topu ağlara bıraktı. Sonrasında ise Bursaspor Ziraat Türkiye Kupası maçını düşündü ve oyunu iyice yavaşlatarak kendisini fazla yormadı.

Yeşil beyazlı ekipte teknik patron iyileşmesine rağmen maçtaBakambu’yu yedek soyundururken, Şener’in yokluğunda bu kanattaAziz ile başladı. Emre ise sol bekte görev yaptı. Daha sonraAziz ve Emre’yi sol kanata önlü arkalı oynatan Güneş, sağ kanada ise Holmen’i çekti.

Yeşil beyazlı ekipte savunma dün hiç aksamazken, Civelli’nin sakatlanarak oyundan çıkması kupa maçı öncesi teknik ekibi bir hayli endişelendirdi.

Orta alanda Ozan Tufan dün gerçekten mükemmel bir futbol ortaya koydu. Hem savunmasına inanılmaz derecede yardımcı oldu, hem de ataklarda nefis paslar attı. Fernandao’nun ikinci golündeki ince asisti de gerçekten harikaydı. Sakatlıktan dönen Belluschi iştahı ile, Josue de yaratıcılık özellikleriile maça damga vuran isimlerdi. Fernandao’yu ise zaten anlatmaya gerek yok. İki nefis gol attı ve alınan 3 puanda büyük rol oynadı. Aynı zamanda krallık yarışında da zirveye iyice kuruldu diyebiliriz.

Alınan bu 3 puan ilk dört hedefinde çok önemliydi. Şimdi önümüzde Gençlerbirliği ile oynayacağımız Ziraat Türkiye Kupası maçı var. Bursa’daki 1-1’lik skorun rövanşında başkentten kazanarak dönmek ve bir üst tura çıkmak çok ama çok önemli.

Timsah, finali Bursa’da olan Ziraat Türkiye Kupası’nda da kendisine yakışanı yapacak ve mutlaka finale kadar gidip kupayı alacaktır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.